Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Seniorka nechala v bankomatu pět tisíc. Za deset minut byly peníze pryč

Pětasedmdesátiletá seniorka vybírala minulý pátek z bankomatu v jabloneckém Mšeně. Jenže pět tisíc korun přístroji nechala a odešla. Když se za pár minut vrátila, už byly peníze nenávratně pryč.

„Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na jeden rok,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Ta lidi varuje. „Vyzýváme občany k velké obezřetnosti při vybírání hotovostí z bankomatů. Je velmi důležité, aby se při této činnosti soustředili na samotný výběr, nic neuspěchali a v klidu si překontrolovali, zda po samotné transakci mají v bezpečí uloženou jak platební kartu, tak samozřejmě i vybranou hotovost,“ uvedla.

Podle ní se při výběru nemají nechat ani rozrušit a zneklidnit případným zástupem dalších lidí, kteří se chystají v daném bankomatu vybírat peníze. „I oni si budou své věci také ve vlastním zájmu kontrolovat. Klid, pozornost a důslednost při výběru hotovosti se vám zcela jistě vyplatí,“ uzavřela Sochorová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bankomat, peníze, Jablonec, Policie, hotové peníze, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman x

Dobrý den, každý bankomat při nevyzvednutí peněz, peníze spolkne zpět. Nepředpokládám, že paní v 75 letech od bankomatu odešla rychle a tak by měl nějaký pachatel šanci na ukradení. Navíc každý bankomat je vybaven kamerou.

Středa, 18. července 2018, 09:26Odpovědět

Roman x

Dobrý den,

Středa, 18. července 2018, 09:22Odpovědět

Seniorka nechala v bankomatu pět tisíc. Za deset minut byly peníze pryč  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.