Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od srpna mohou lidé do bazénu, zahrada ovšem zůstane uzavřená

Do jabloneckého bazénu se vrátí život. Úklidové práce jsou v plném proudu a za dva týdny se ve vodě smočí první plavci. Tato rekonstrukce není zdaleka poslední, v budoucnu se bude plavecký bazén dále modernizovat.

K otevření bazénu dojde ve středu 1. srpna. Přestože návštěvníci si budou moci již naplno užívat tobogánu, divoké řeky i velkého bazénu, práce zdaleka nekončí. „Práce pokračují i nadále. Až skončí úklidové práce, napustíme vodu, provedeme nutné testy a další provozní záležitosti,“ uvedl Milan Matura, jednatel Sportu Jablonec.

Nová je například střecha, která ovšem ještě není kompletní, chybí zde například svrchní plášť. „Lidé jistě ocení zejména výměnu tepelného systému, díky kterému si mohou užít maximální komfort například v podobě vyhřívaných lavic,“ sdělil náměstek primátora Miloš Vele. Nová je i skleněná stěna, která je lépe izolovaná a nepotáhne odsud již studený vzduch.

Původně měl být v srpnu bazén již otevřen, ovšem rekonstrukci za čtyřicet milionů korun zpomalil požár, ke kterému došlo v květnu na střeše objektu. „Vedle nešťastné náhody zkomplikovaly projekty i přívalové deště,“ řekl Libor Milota, majitel firmy, která zakázku realizuje.

Pobyt na sluneční zahradě bazénu budou muset ale návštěvníci letos oželet. „Zahradu v současnosti není možné využívat, jelikož právě zde pokračují práce na terase a zároveň je zde všechen materiál,“ komentoval Matura.

Letošní etapa by měla být dokončena v měsíci říjnu. Tím ale rekonstrukce zdaleka nekončí. V červnu tohoto roku byl schválen koncept rozvoje sportu v Jablonci nad Nisou. Tento dokument obsahuje mimo jiné i další plánované opravy v jabloneckém plaveckém bazénu. „Příští rok by se měly práce zaměřit na vzduchotechniku a do budoucna plánujeme kompletní přestavbu sociální budovy, kde jsou sprchy a toalety,“ zakončil jednatel.

Foto město Jablonec nad Nisou

Štítky bazén, Jablonec, rekonstrukce, otevření, sport, Jablonec nad Nisou, Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od srpna mohou lidé do bazénu, zahrada ovšem zůstane uzavřená  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.