Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jablonecký pivovar Volt slaví první narozeniny

PR článek

Energií nabitý pivovar sfoukne již tuto sobotu svíčku ze svého prvního dortu, samozřejmě pivního. V malém pivovaru u jablonecké přehrady zažehla minulé léto jiskra a po pár měsících teče jeho pivo proudem.

Své o tom ví sládek Martin Palouš, který stál u zrodu všech piv s povedenými názvy, jako jsou Baterka, Pojistka, Jiskra nebo Zesilovač. Během 365 dnů dokázal vytvořit dvanáct různých piv. „Těmito pivy rozhodně nekončím, jen v letošním roce bych chtěl stihnout ještě dalších pět druhů,“ říká sládek.

Oslavy prvního ro(c)ku spustí v sobotu ve 14 hodin. Dobít baterky mohou velké diody i malé kondenzátory, pro které bude připravený speciální nealkoholický program. Zatímco žárovky se starším datem výroby mohou ochutnávat čerstvé várky piv a nově i vín, malé články si mohou vyzkoušet střelbu ze vzduchovky nebo luku, chytání rybiček či chůzi po slackline. „Rozhodně sem zavítáme, poprvé jsem zde byla o víkendu, ochutnala jsem letní Startér a jsem moc spokojená,“ komentovala Věra Novotná.

Hlavní hvězdou ro(c)kování bude Martin Ketner Band. Díky tanci můžete uvolnit své elektrické napětí už od 18 hodin.

Na svém webu zveřejnil Volt i speciální hádanku zaměřenou na výrobu piva. Zúčastnit se můžete až do pátku 27. července do 17 hodin. Pět správných odpovědí vylosuje v rámci bujarých sobotních oslav sládek Martin Palouš ve 22 hodin na podiu. Odměnou bude jedinečná řízeně neřízená degustace chmelového moku.

Pivo z filmu Postřižiny

Volt stále nabírá na síle a jeho vodiče by měly brzy vést až do Dalešic do pivovaru, který se proslavil natáčením filmu Postřižiny. „Zde bychom chtěli nově vařit naši jedenácti stupňovou Jiskru,“ dodal Palouš. V současné době totiž jablonecká varna již na poptávku nestačí, a tak musí Volt připravovat své pivo i na dalších místech.

Do dalšího roku se pustí Volt s vervou, na protějším břehu přehrady otevřou občerstvení. „V případě, že lidé vyrazí z druhého konce přehrady na procházku, mohou se osvěžit u hráze pod Břízkami,“ zakončil sládek.

Foto Denisa Albaniová, Miloš Kasal

Štítky volt, pivovar, narozeniny, oslavy, pivo, slavnosti, přehrada, Martin Palouš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecký pivovar Volt slaví první narozeniny  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.