Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bývalou přítelkyni chtěl donutit, aby stáhla trestní oznámení. Za vydírání mu hrozí osm let

Sedmatřicetiletý muž je obviněný ze spáchání trestného činu vydírání, kterého se dopustil v pondělí. Snažil se totiž donutit svou expřítelkyni, aby stáhla trestní oznámení, které na něj podala. Dvakrát ji udeřil a pak ji dokonce doprovodil na policejní stanici.

Byla to vlastně náhoda, muž svou bývalou potkal v centru Jablonce. „Dvakrát ji otevřenou dlaní udeřil do obličeje a následně vytáhl i šroubovák, se kterým v ruce jí hrozil dalším fyzickým napadením,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

A důvod? Požadoval, aby na policejní služebně stáhla na něj podané trestní oznámení v souvislosti s tím, že jí před měsícem neoprávněně vnikl do jejího bytu.

„Tento případ v červenci šetřili policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou, kteří tomuto muži ve zkráceném přípravném řízení již sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody,“ upřesnila mluvčí.

Násilník ovšem po uvedeném fyzickém napadení doprovodil ženu z centra města právě až služebnu v ulici 5. května. Zde však vyšlo najevo, že napadená žena byla k tomuto jednání bývalým přítelem donucena, stáhnout oznámení nechce a z násilníka, který jí při tom vyhrožoval újmou na zdraví má strach.

„Obviněnému tak nyní za spáchání trestného činu vydírání hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřela Sochorová.

Autoři | Foto

Štítky policie, vydírání, Jablonec, trestní oznámení, trestný čin, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalou přítelkyni chtěl donutit, aby stáhla trestní oznámení. Za vydírání mu hrozí osm let  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.