Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Železném Brodě by měla vzniknout tolik žádaná inline dráha

Při cestě z Železného Brodu na Spálov se bruslaři prosmýkají mezi auty. Nově by ovšem měli mít možnost bruslit na zcela nové inline dráze, na místě bývalého Exathermu.

Bývalý Exatherm byl zdemolován a místo by mělo být využito jako rekreační zóna. Vzniknout by tu měla především inline dráha. Tu nejčastěji kreslily i děti ze základních škol, které v rámci soutěže měly navrhnout využití zmíněného prostoru. 

Nová inline dráha by zvýšila i bezpečnost sportovců. „Směrem na Spálov jezdí na bruslích i děti a to je pro nás z hlediska bezpečnosti zcela nepřijatelné,“ uvedl starosta Železného Brodu František Lufinka. Aktuálně je celý projekt řešen s architektem, který by měl vytvořit koncept.

Místo po bývalém Exathermu by ale rozhodně nemělo sloužit pouze nadšencům do kolečkových bruslí, ale také by zde měli najít lidé prostor pro odpočinek a relaxaci. Město se ovšem potýká s poměrně omezeným rozpočtem, a to z důvodu dalších plánovaných projektů. „Hledáme co nejméně finančně náročné řešení, jelikož již nyní má město v plánu několik projektů, jejichž náklady se pohybují okolo devadesáti milionů korun,“ dodal starosta.

Mezi tyto projekty spadá například vybudování nové skatuské klubovny, revitalizace místního koupaliště nebo lávky přes Jizeru. Jen náklady na novou lávku se pohybují okolo 20 milionů korun.

Foto flyfoto.cz

Štítky Železný Brod, exatherm, dráha, inline, rekreace, Spálov, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Železném Brodě by měla vzniknout tolik žádaná inline dráha  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.