Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Panelák se ocitl v kouři. Hasiči evakuovali 25 lidí, sedm ošetřili záchranáři

, aktualizováno 5. září 2018, 20:39

Celkem pětačtyřicet lidí muselo ve středu po poledni opustit panelový dům v tanvaldské Horské ulici. Mezi devátým a jedenáctým patrem začala hořet elektroinstalace v rozvodném potrubí. Záchranáři přímo na místě ošetřili sedm lidí.

U požáru zasahovalo sedm jednotek hasičů. „Po příjezdu k objektu a průzkumu místa zásahu jednotky zjistily, že dům je silně zakouřen od 6. patra směrem nahoru. Hasiči okamžitě nasadili přetlakovou ventilaci a v dýchací technice provádí záchranu a evakuaci osob, které se nachází ve vyšších patrech budovy,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Záchranáři ošetřili sedm lidí. „Nikdo nebyl popálen, jednalo se o nadýchání zplodin nebo stresové stavy. Všechny osoby jsme ošetřili přímo na místě,“ řekl mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Požár vznikl v elektroinstalaci ve stoupačkách panelového domu, a to mezi 9. a 11. podlažím. „Hasiči použili k likvidaci požáru hydrantovou síť panelového domu a ruční hasicí přístroje práškové," dodala mluvčí hasičů

„V tuto chvíli jako příčinu požáru nemůžeme vyloučit technickou závadu nebo nedbalostní jednání dosud nezjištěné osoby. Z tohoto důvodu byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Autoři | Foto HZS LK/ Ilustrační foto

Štítky požár, panelák, Tanvald, evaukace, Horská, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Panelák se ocitl v kouři. Hasiči evakuovali 25 lidí, sedm ošetřili záchranáři  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.