Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V rámci jubilejního výročí Týdne sociálních služeb můžete navštívit přes deset míst

Přijďte se podívat na celou řadu míst, kde lidé pomáhají lidem. Na dny otevřených dveří láká letošní desátý ročník Týdne sociálních služeb v Jablonci nad Nisou.

V Jablonci sídlí jedenáct sociálních služeb. Ty své zázemí během tohoto týdne zpřístupní veřejnosti. Cílem celotýdenní události je přiblížit aktivity a služby, které konkrétní organizace poskytují.

„Cílem je zviditelnit sociální služby a přiblížit je veřejnosti, jelikož jsou součástí každé společnosti,“ sdělil Jiří Horecký, prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.  

Své dveře otevře celkem jedenáct organizací po celém Jablonci. „Jedná se o různé služby, které jsou poskytovány jak rodinám nebo skupinám obyvatel, tak i jednotlivcům,“ popisovala mluvčí magistrátu Jablonec Markéta Hozová. Sociální služby pomáhají nejen v krizových situacích, ale mnoha klientům usnadňují život nebo nabízí možnost, jak smysluplně trávit volný čas.

Během dnešního dne můžete navštívit Domov a centrum denních služeb, které nabízí pomoc zejména osobám se zdravotním postižením. Organizace nabízí nejen sociálně terapeutické činnosti, ale také pomoc při běžných úkonech, uplatňování práv nebo nácviku dovedností. Centrum bude otevřeno až do pátku, denně od 9 do 11 a odpoledne od 13 do 15 hodin.

V úterý můžete od 10 do 16 hodin zavítat do zázemí organizace Tichý svět, která sídlí v Liberci a věnuje se lidem se sluchovým postižením. 

Nejvíce organizací ovšem své dveře otevře ve středu. Ten den můžete navštívit jabloneckou společnost Rytmus Liberec (od 9 do 15 hodin), která pomáhá lidem získat a udržet si práci, dále bude otevřeno denní centrum pro seniory SeniA (od 8 do 16 hodin). Návštěvníky uvítá i jablonecká pobočka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR (od 9 do 15 hodin) nebo Naděje (od 12 do 18 hodin), která pomáhá lidem bez domova, ohroženým rodinám i lidem s handicapem. Otevřena bude i Diakonie Kruháč (od 10 do 18 hodin) a Domov důchodců Jablonecké Paseky (od 10 do 17 hodin)

Ve čtvrtek můžete získat informace od pracovníků Fokusu Liberec, a to v kavárně Floriánka (od 8 do 16 hodin). Tato organizace se zaměřuje zejména na osoby s duševním onemocněním, nabízí jim chráněné bydlení i pracovní rehabilitaci. Navštívit můžete i Diakonii Padák (od 10 do 18 hodin).

V pátek pak bude otevřena liberecká Advatia, která se zabývá prevencí a léčbou závislostí (od 10:30 do 16 hodin).

Foto Nadeje.cz

Štítky Týden sociálních služeb, Jablonec, Naděje, Diakonie, Advatia, Fokus, Tichý svět, sociální služby, Jablonec nad Nisou, Jiří Horecký, Liberec, Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, Tichý svět, o.p.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci jubilejního výročí Týdne sociálních služeb můžete navštívit přes deset míst  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.