Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náklaďák jel příliš rychle a jeho přívěs srazil protijedoucí osobák

Nákladní automobil s přívěsem jel včera od Albrechtic směrem do Tanvaldu. Rychlost, kterou vůz uháněl, ale neodpovídala stavu vozovky. Při náhlém brzdění se dostal přívěs do protisměru, kde sestřelil blížící se osobní automobil.

Viníkem nehody je tedy řidič nákladní automobilu. „Řidič na silnici třetí třídy nepřizpůsobil jízdu povaze a stavu mokré vozovky,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová. Tento řidič začal údajně prudce brzdit, když si všiml stojících vozidel v blízkosti silnice.

V důsledku smyku pak vyjel jeho přívěs do protisměru, kde se střetl s osobním automobilem značky Volkswagen. Sražený vůz skončil odmrštěný na nedaleké příjezdové cestě. „Nákladní automobil skončil nakonec v travnatém břehu vozovky. Při nehodě došlo ke zranění řidiče osobního automobilu,“ uvedla Sochorová.

Rozsah zranění je zatím předmětem dalšího šetření. Jisté je, že za střetem není alkohol, jelikož dechová zkouška byla u obou účastníků nehody negativní. Ovšem škoda, která byla srážkou způsobena, se vyšplhala až za hranici 200 tisíc korun. Případem se nadále zabývají policisté z Dopravního inspektorátu.

Foto Policie ČR

Štítky nákladní automobil, srážka, přívěs, nehoda, Albrechtice, Tanvald, krimi, automobil, Volkswagen

Náklaďák jel příliš rychle a jeho přívěs srazil protijedoucí osobák  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.