Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová třída v jablonecké školce nabídne více než dvacet míst, zápis proběhne ve čtvrtek

Mateřská školka Josefa hory ve Mšeně se rozroste o celou jednu třídu a nabídne tak 24 volných míst. Otevřena bude od ledna. Díky smíšenému věku dětí mohou k zápisu přijít všichni zájemci.

Nová třída vzniká na místě fitness centra. „Náklady na úpravu objektu se vyšplhaly na tři miliony korun a uhradilo je město Jablonec ze svého rozpočtu,“ uvedla mluvčí města Markéta Hozová. Třída tak bude díky rekonstrukci ve zbrusu novém zázemí. 

Zápis proběhne tento čtvrtek do 10 do 16 hodin. K zápisu mohou přijít všichni zájemci, přesto jsou určitá kritéria, ke kterým se bude při zápisu přihlížet. „Zohledněno bude bydliště v Jablonci, věk dítěte případně i sourozenec navštěvující jinou třídu Mateřské školky Josefa Hory,“ sdělila Zuzana Brodská z jabloneckého magistrátu.

Pokud se tak k zápisu chystáte, nezapomeňte si vzít s sebou rodný list dítěte a občanský průkaz. „Zároveň je nutné doložit potvrzení, že se dítě podrobilo povinnému očkování. Výjimkou jsou děti, pro které je předškolní vzdělávání povinné, ty toto potvrzení dokládat nemusejí,“ dodala Brodská.

Mšenská školka není jediná, která navýší svou kapacitu. V loňském roce se o 13 dětí rozrostla mateřinka v Palackého ulici, letos se zvýšil počet dětí v Kokoníně a na podzim příštího roku by měla vzniknout nová třída i v mateřské škole v Nové Pasířské.

Foto MMJ

Štítky Jablonec, školka, zápis, Josefa Hory, Mšeno, mateřská škola, Josef Hora

Nová třída v jablonecké školce nabídne více než dvacet míst, zápis proběhne ve čtvrtek  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.