Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na přehradu vstoupili první bruslaři. Je to hazard se životem, říká hrázný

První nedočkavci využili tenkého ledu na „dvojce“, a užívali si tak o víkendu zimních radovánek na hladině jablonecké přehrady. Jen několik metrů od nich přitom místo ledu poskakovaly na hladině vlnky. Podle hrázného je vstup na tenoučký led bláznovstvím.

„Je naprosto nemyslitelné vstupovat na tak tenký led,“ komentuje hrázný vodní nádrže Mšeno Patrik Kadleček. Kdyby se snad po ledě pohybovaly jen děti, dalo by se to vysvětlit dětskou nerozvážností a nerozumem, jenže na hladině bruslili i dospělí lidé a nad tím zůstává rozum stát. 

Nikdo přitom neví, jak přesně je led tlustý. „Nedokážu chování těchto lidí pochopit. Sám bych si na plochu netroufl stoupnout, proto není možné tloušťku ledu ani změřit,“ říká hrázný. „Takové chování je riskování se životem,“ dodává. Přestože vody v těchto dnech není v přehradě mnoho, na některých místech by ani dospělá osoba nedosáhla na dno, natož malé dítě.

Propadnout se ledem rozhodně nemůže být nic příjemného. Tělo se musí vypořádat nejen s momentem překvapení ale i s ledovou vodou. „Teplota vody se aktuálně pohybuje okolo dvou stupňů,“ dodává. Pohybu po přehradě by se měli zatím všichni vyhnout a vyčkat, až bude vrstva ledu opravdu tlustá a chůze po něm bezpečná.

Štítky přehrada, led, bruslení, Mšeno

Na přehradu vstoupili první bruslaři. Je to hazard se životem, říká hrázný  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.