Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jablonec podporuje osadní výbory, vzniknout by mohlo i pět nových

V Jablonci nad Nisou aktuálně fungují celkem čtyři osadní výbory pro oblast Rýnovice, Kokonín, Mšeno a Proseč. Město chce občanskou aktivitu podpořit, problém je v nedostatku lidí.

Členové rýnovického a kokonínského výboru byli už schváleni, na Mšeno a Proseč by mělo dojít na začátku roku. „U těchto výborů řešíme personální otázky předsedů, kteří hledají své nástupce,“ uvedl radní Petr Klápště.

Podle nového vedení Jablonce jsou osadní výbory pro město velkým přínosem. „Díky výborům můžeme získávat cenné místní informace z konkrétních čtvrtí. Je to i šance pro obyvatele, aby se jejich náměty dostaly k nám,“ komentoval Klápště. Magistrát chce členy výborů podpořit finančně i snadnějším vyřizováním záležitostí.

Pro záležitosti osadních výborů byla pověřena osoba z magistrátu, která se bude podněty zabývat a zároveň pomůže v komunikaci s jednotlivými zástupci města. 

Do budoucna by v Jablonci mohly vzniknout i osadní výbory pro lokality Jablonecké Paseky a Šumava, Žižkův Vrch, Dolina a Novoveská, Vrkoslavice i centrum a Abeceda. Zájemci o zřízení nových osadních výborů se mohou obrátit na e-mail stol@mestojablonec.cz.

Štítky osadní výbory, Jablonec, Jablonec nad Nisou, Mšeno, Proseč, Rýnovice, Šumava, Jablonecké Paseky, Žižkův vrch

Jablonec podporuje osadní výbory, vzniknout by mohlo i pět nových  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.