Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bedřichov v Jizerských horách ucpali lyžaři, obec je uzavřena

Obec Bedřichov v Jizerských horách dnes doslova ucpali běžkaři a lyžaři. Ideální podmínky vylákaly do kopců stovky milovníků sněhu, kteří obsadili všech 1500 parkovacích míst. Starosta Petr Holub řekl, že je to v této zimní sezóně poprvé. Návštěvu Bedřichova doporučuje pro dnešek odložit.

Zejména běžkaři mířili do hor už ráno. Zhruba po 10:00 ukazovala parkoviště nula míst, cedule řidiči nerespektovali a dál najížděli do obce. "Musí zasahovat městská policie a o pomoc jsme požádali státní policii. Kvůli neukázněnosti šoférů mají problémy do obce vjet autobusové linky," řekl Holub.

Lyžaře vozí do Bedřichova jedna linka z Liberce a druhá z Jablonce nad Nisou. Autobusy však mají problémy dostat se vůbec na točnu. "Ráno bylo navíc namrzlo a museli jsme sypat cesty," poznamenal starosta.

Plný Bedřichov turistů bývá podle Holuba pětkrát až desetkrát během zimní sezony. Tradičně nejvíce jich přijíždí během vánočních svátků a v době konání Jizerské padesátky. "Letos bylo o Vánocích horší počasí, lidé ale jezdili. A plno bývá vždycky před závodem," uvedl Holub. Jizerská padesátka se pojede přesně za měsíc.

V pátek a sobotu se v Bedřichově konal noční běh Night Ligt Maraton. "Situaci jsme zvládli a myslím, že si to i sportovci užili, přestože pršelo. Dnes je stopa umrzlá, a i když nesvítí sluníčko, podmínky jsou ideální," řekl starosta, který předpokládá, že opouštět lidé začnou areál až po 15:00.

Autoři | Foto Jizerskohorská magistrála

Štítky Jizerské hory, Bedřichov, omezení, doprava, lyžování, zima, Petr Holub, Jizerská padesátka, Vánoce, Liberec, Jablonec nad Nisou, lyžař

Bedřichov v Jizerských horách ucpali lyžaři, obec je uzavřena  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.