Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jablonec odvolal kalamitní opatření. Nákladní auta odvezla více než 8 tisíc tun sněhu

Jablonec nad Nisou v pondělí ráno odvolal kalamitní stav. Z města bylo k dnešnímu dni na deponii za městskou halou odvezeno celkem 8300 tun sněhu. Parkovací automaty ve městě zůstávají až do odvolání vypnuté.

V souvislosti s počasím se objevují poruchy veřejného osvětlení, technické služby je postupně řeší. „V případě nefunkčního veřejného osvětlení, žádáme občany o spolupráci při nahlášení poruchy,“ apeluje jednatel technických služeb Milan Nožička.

Město je kompletně průjezdné, udržované chodníky jsou průchozí. Technické služby pracovaly na odklízení sněhu 24 hodin denně.

Věznice Rýnovice opět městu na dnešek poskytla osmnáct osob ve výkonu trestu, kteří budou pracovat na ručním odklízení sněhu na sídlištích.

Vedení města upozorňuje, že sníh, který si občané a firmy odklidí ze svých pozemků, dvorů a zahrad není možné navozit na komunikaci. Jedná se o přestupek znečišťování veřejného prostranství s pokutou až do výše 20 tisíc korun. Povinnost uklidit sníh spadlý nebo shozený se střechy na uklizený chodník mají i majitelé domů.

Autoři | Foto Petr Vitvar

Štítky kalamita, sníh, Jablonec nad Nisou, Rýnovice

Jablonec odvolal kalamitní opatření. Nákladní auta odvezla více než 8 tisíc tun sněhu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.