Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pro papírovou jízdenku k řidiči a s přesnou částkou. Budou muset cestující v Jablonci rozbít prasátka?

Situaci v autobusové dopravě se podařilo v Jablonci vyřešit. Nadále ji bude zajišťovat společnost BusLine LK. Autobusy včera bez problémů vyjely a dokonce i jízdní řády zůstaly stejné. Co se však bez změny neobešlo, je nákup papírových jízdenek.

Od teď totiž papírové jízdenky v trafikách neseženete. Musíte pro ně přímo k řidiči autobusu, na ceně se ale místo nákupu neodrazí. „Cestující, mají možnost zakoupit si jízdenku u řidiče, a to bez jakékoliv přirážky,“ uvedl primátor Milan Kroupa.

Nemusíte své štěstí pokoušet ani u automatů, ty jsou totiž vypnuté. Navíc pokud by vám přeci jen nějaký lístek vydal, daleko se s ním nedostanete. Dosavadní jízdenky jsou totiž od včerejšího dne neplatné. Lidé, kteří si nakoupili jízdenky v předstihu, by ale o své peníze přijít neměli. „Nakoupené jízdenky si budou moci vyměnit během několika následujíích týdnů a budou o tom včas informováni,“ dodal Kroupa.

Přesnou částku prosím

Vzhledem k tomu, že nákup jízdenek u řidiče může poněkud zdržet odbavování, měli by mít lidé připravenou ideálně přesnou částku, nebo alespoň drobné mince. Možná tak někteří budou muset sáhnout do svých kasiček. S papírovými bankovkami totiž řidiče autobusů asi příliš nepotěší. 

Podle vedení Jablonce by ale tato změna neměla plynulost odbavování příliš ovlivnit, podle informací magistrátu cestuje na Jablonecku s papírovou jízdenkou pouze 15 % cestujících. Pro majitele karet Opuscard se tak nic nezmění.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky autobus, mhd, Jablonec, papírová jízdenka, Milan Kroupa

Pro papírovou jízdenku k řidiči a s přesnou částkou. Budou muset cestující v Jablonci rozbít prasátka?  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.