Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohorská v Jablonci by měla být průjezdná v půlce května

Přibližně v polovině května by měla být opět průjezdná ulice Podhorská v Jablonci nad Nisou. Ta je nyní uzavřena z důvodu havárie v budově Střední školy řemesel a služeb.

Aktuálně probíhá sanace objektu. „Dle smlouvu musí firma Metrostav zabezpečit budovu školy do 8. června,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Tulpa. Postupně probíhá podepření a zpevnění celé budovy. „Suterén, první a druhé patro bylo již podepřeno, aktuálně probíhají práce ve třetím patře a následovat bude poslední čtvrté patro,“ informoval náměstek.

Z těchto důvodů je na chodníku před školou rozmístěna konstrukce. Právě ta zřejmě omezí dopravu, která by se sem měla za měsíc vrátit. Z jedné strany by měla být ulice průjezdná úplně, z druhé možná bude právě kvůli konstrukci průjezdnost omezena.

Jakmile bude zajištěna stabilita celé budovy, začne firma odstraňovat následky havárie a následně bude pokračovat původní plán, tedy vybudovat zde Centrum odborného vzdělávání.

Foto Liberecký kraj

Štítky Střední škola řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou, havárie, COV, doprava, Petr Tulpa, Metrostav

Pohorská v Jablonci by měla být průjezdná v půlce května  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.