Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Domácí vězení? Muž přestřihl náramek a odešel. Po návratu na něj čekali policisté

Místo domácího vězení, vězení opravdové. Tak nejspíš skončí případ dvaatřicetiletého muže z Jablonce, který se rozhodl nerespektovat rozsudek.

Muž měl elektronický náramek nastavený tak, že mu umožňoval domov opustit jen na určitý čas. To se mu ale asi nelíbilo, a tak se ho rozhodl přestřihout a na pár hodin zmizet. „O několik hodin později si pravděpodobně uvědomil, co mu za porušení trestu může hrozit, rozhodl se tedy vrátit zpět domů. To už se však o něho zajímali policisté. V sobotu 18. května, jen několik hodin po rozhodnutí odejít z domu, policisté Jablonečáka zadrželi,” řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Po nezbytných administrativních úkonech policisté „útěkáři“ sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Alternativní tresty

Alternativní druhy trestů jsou jistou náhražkou nepodmíněných trestů odnětí svobody. Při jejich udělování je kladen důraz zejména na to, aby osoby, kterým takovéto tresty byly uděleny, neprošly hypoteticky nežádoucími projevy kriminálního prostředí věznic. Osoby, kterým jsou tyto formy trestů uděleny, nenastupují do věznic, ale mají uděleny rozsudkem soudu jiné povinnosti a omezení v souvislosti s výkonem trestu. Alternativní tresty můžeme rozdělit na více či méně přísné. Od domácího vězení, kdy je odsouzený povinen zdržovat se v dané době v místě, které mu určí soud, až po obecně prospěšné práce, peněžité tresty či zákazy činnosti. (Policie ČR)

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky náramek, domácí vězení, Jablonec, věznice, Policie České republiky

Domácí vězení? Muž přestřihl náramek a odešel. Po návratu na něj čekali policisté  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.