Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Rýnovicích to žije. Místní zde obnovili poutní slavnost

Od včerejšího dne je v okolí Riegrova Domu česko-německého porozumění v jabloneckých Rýnovicích pěkný šrumec. Koná se tu třetí ročník obnovené poutní slavnosti. Tu si můžete užít ještě dnes.

Pokud jste včera Rýnovickou letní slavnost nenavštívili, můžete udělat dnes. Od 10 do 20 hodin zde budou pouťové atrakce, stánky, řemeslný jarmark, vystiupí mažoretky i místní talenti. Nebudou chybět dokonce ani šermíři. „Návštěvníci se navíc mohou projet na poníkovi nebo motorce,“ informovala spolupořadatelka Alena Strnádková.

A proč se vlastně celá pouť koná? Dřív tady byla totiž letní slavnost vyhlášená. Konala se každý den na svátek sv. Ducha, podle názvu zdejšího kostela. „Ještě v šedesátých letech se zde lidé pravidelně každý rok scházeli. Teď se tradici pokouší místní oživit,“ vysvětlila organizátorka Petra Laurin.

Program vyvrcholí v devět hodin večer Rýnovickým márněním, kdy se budou na zeď kostela promítat dobové snímky s názvem Novák nad Nisou, Jiroutek pod Ještědem.

Foto Šárka Kotzinová

Štítky pouť, Jablonec, Rýnovice, slavnost, Riegrův domek, kostel, Lužická Nisa

V Rýnovicích to žije. Místní zde obnovili poutní slavnost  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.