Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jablonečtí sprejeři přijdou o legální plochu u přehrady, současný motiv nahradí chobotnice

U jablonecké přehrady se doposud mohli vyřádit sprejeři na betonové zdi mezi druhým a třetím hřištěm. Jenže poslední namalovaný motiv rozčiloval zdejší obyvatele. Do konce týdne tak bude na stěně motiv nový a další sprejeři už mají smůlu, stěna už legální plochou nebude.

Na motiv, který umělec na tuto stěnu vytvořil, si během loňského roku stěžovala zdejší obyvatelka. „Podle ní byla tvorba agresivní, nevhodně působící a pobuřující,“ uvedla mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Hajná. Město celou situaci řešilo s obyvateli i sprejery a společně došli k závěru, že motiv nahradí novým.

„Nově bude na zdi vyobrazena veselá chobotnička se třemi hrníčky. Ty budou symbolizovat tři jablonecké přehrady,“ komentoval náměstek primátora David Mánek. Nově taky zeď už nebude legální plochou. Koho by tak napadlo chobotnici přemalovat třeba něčím vlastním, dopustí se poškození majetku města.

Náklady na úpravu zdi u tenisových kurtů jsou 25 000 korun. „Sprejerství je podle mého názoru součást street artu. Sprejeři sice nemusí své návrhy nechat schvalovat, ale nesmí být ani rasistické ani nesmí obsahovat vulgarismy,“ dodal náměstek. Sprejeři, kteří tak mají touhu tvořit graffiti, se můžou vyřádit na dalších místech k tomu určených. Mezi nimi je plocha v ulici Polní, betonová zeď z ulice U Nisy, plocha v ulici Harrachovská a další tenisové zdi u přehrady, které jsou označeny cedulkami.

 

Foto město Jablonec

Štítky sprejerství, graffiti, Jablonec, Mšeno, přehrada

Jablonečtí sprejeři přijdou o legální plochu u přehrady, současný motiv nahradí chobotnice  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.