Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Co se zlepší v Jablonci? Obyvatelé poslali přes dvacet námětů

V rámci participativního rozpočtu vyčlenilo vedení města Jablonce částku více než 1,5 milionu korun, která půjde na některé návrhy, s kterými přišli sami obyvatelé. Nyní město vybírá, které nápady bude možné realizovat.

Na radnici přišlo do konce června celkem 26 návrhů. „Přišly návrhy z celkem šesti čtvrtí. Nejvíce návrhů, celkem devět, přišlo ze Mšena,“ informoval za magistrát Petr Klápště.

Nyní každý návrh podrobně zkoumají úředníci. Důležité je, zda je návrh vůbec realizovatelný nebo jestli je v souladu s územním plánem města. „Pouze v jednom případě jsme zaznamenali závažný nedostatek v podobě chybějícího podpisového archu,“ uvedla Iva Jirmanová, specialistka na strategické plánování. Ani tato osoba by ale o možnost prosadit návrh přijít nemusela, stačí, když chybějící dokument dodá.

A co by vlastně chtěli Jablonečáci vylepšit? Mezi návrhy byly žádosti o pořízení kompostéru, zastínění dětského hřiště nebo obnovu parku či studánky v Kokoníně. Hned dvakrát přišel návrh na zlepšení vyšlapané stezky na Brandlu. Konkrétně se jedná o pěšinu k sídlišti u nemocnice. „Úprava nezpevněné cesty je pro místní velice důležitá,“ dodal Klápště.

O tom, které projekty se nakonec uskuteční rozhodne veřejné hlasování v listopadu. Vítězné návrhy si vyberou sami občané. K samotným realizacím by pak mohlo dojít v příštím roce.

Štítky rozpočet, Jablonec, Mšeno, Kokonín

Co se zlepší v Jablonci? Obyvatelé poslali přes dvacet námětů  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.