Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Kapela Ready Kirken natočila nový videoklip. Zázemím se staly jablečné lázně

Kapelu Ready Kirken netřeba představovat. Kdo někdy nepařil na písničku Zejtra mám, nebo si občas v autě nebroukal slova písničky 1+1 nebo Černý brejle. Kapela loni vydala nové album a teď připravuje klip k písni Baletka a Odin. Celé natáčení probíhalo v Jablonci.

Jablonecké městské lázně dlouhodobě chátrají a veřejnosti jsou nepřístupné. A přesto tam úplně mrtvo není. V červnu tam na jeden den zavítala právě skupina Ready Kirken. Vznikal zde videoklip k písni z desky Různorodé album. A jak tohle místo skupina z Pardubic objevila? Vlastně náhodou. „Tuhle lokaci pro natáčení objevil režisér Tomáš Krejčí,“ říká Zdeněk Ceral, zakládající člen kapely.

Kapela Ready Kirken byla založena v roce 1996, tehdy v ní působil i zpěvák Michal Hrůza. Za píseň 1+1 z roku 2006 získala skupina cenu Anděl. Současnou sestavu tvoří kytarista Zdeněk Ceral, zpěvák (a kytarista) Michal Mráz, na bicí hraje Mika Ronos a posledním členem je baskytarista Jiří Dračinský.

Půl roku trvalo, než se vše dohodlo a došlo na samotné natáčení. Kdo někdy v poslední době do lázní zavítal, naskytl se mu smutný pohled na zašlou krásu. A přesto tohle místo má pořád něco v sobě. „Místo je to opravdu kouzelné. Vypadá hrozně hezky na foťáku i kameře,“ pochvaluje si kytarista. 

Zároveň ale přiznává, že samotné natáčení videoklipu nebylo úplně snadné vzhledem ke stavu budovy a všudypřítomnému prachu. „Museli jsme dávat pozor, kam šlapeme, ale jinak to bylo skvělé,“ komentuje Ceral. Jablečný lázně tak splnily očekávání hudebníků.

Podle Cerala lidé pochopí, až videoklip uvidí, proč si právě tohle místo vybrali. Celý videoklip se natáčel v prostorách bývalých lázní. „Využili jsme celou budovu, jak jen to šlo,“ dodává hudebník. Fanoušci si ale na videoklip ještě pár týdnů počkají. V srpnu by měl být hotový střih i postprodukce a začátkem září by měl videoklip spatřit světlo světa.

Písničku Baletka a Odin si můžete poslechnout ještě před vydáním videoklipu

Foto Ready Kirken

Štítky Ready Kirken, videoklip, lázně, Jablonec, Baletka a Odin, Různorodé album, hudební skupina, Michal Hrůza, Pardubice

FOTO: Kapela Ready Kirken natočila nový videoklip. Zázemím se staly jablečné lázně  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.