Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kropit nebo nekropit. Jablonecká radnice řeší názorový střet občanů. Jedni chtějí ochladit, druzí šetřit vodu

Málokterá radnice se svými rozhodnutími zavděčí všem. Většinou je to o hledání kompromisu, stejně jako v Jablonci, kde aktuálně řeší, zda kropit ulice, nebo je nechat být bez osvěžení.

Vysoké teploty, dusno a všudypřítomné horko doléhá na lidi na každém rohu a v každém koutku. A v centru měst, která jsou plná betonu a dlažby, je to snad nejhorší. Výjimkou není Jablonec, který pro zlepšení pocitu obyvatel, pravidelně kropí ulice. Letos zatím proběhlo jednorázové zavlažení centra na konci června.

Město ale za to sklidilo vlnu kritiky. „Kropení dodává nejen pocit ochlazení, ale díky snížení objemu prachových částic se lidem ve městě i lépe dýchá,“ uvedl náměstek primátora Štěpán Matek.

Jenže podle některých obyvatel je takové zavlažování plýtváním vody. Město ale přislíbilo, že bude hledat kompromis. „Město chce najít tu správnou míru hospodaření s vodou,“ komentovala mluvčí města Jana Hajná. Hledaný kompromis dle náměstka ovlivní i množství zásob vody, ta se v současné době pro potřeby kropení a zavlažování dřevin odebírá z Novoveského potoka.

Foto Město Jablonec

Štítky zavlažování, kropení, zeleň, Jablonec, Štěpán Matek, radnice

Kropit nebo nekropit. Jablonecká radnice řeší názorový střet občanů. Jedni chtějí ochladit, druzí šetřit vodu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.