Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté kontrolovali popíjení mladistvých. Jedna dívka nadýchala skoro dvě promile

Policisté se v letošním roce chtějí posvítit na alkohol v rukou mladistvých a dětí. V rámci celorepublikové akce HAD 2019 (hazard, alkohol, děti) provádí kontroly v barech, hernách, restauracích, obchodních řetězcích i na různých akcích. Tentokrát se kontrola uskutečnila v Jablonci.

Společně s desítkou policistů se na páteční kontrolu vydali i hasiči, pracovníci Celní správy a Krajské hygienické stanice v Liberci. „Během kontroly navštívili společně celkem sedm různých provozoven,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Celkem zkontrolovali šest desítek mladistvých. Dechová zkouška měla prověřit, zda náhodou nejsou pod vlivem. A u dvou dívek test nedopadl moc dobře. „První nadýchala 1,0 promile, druhá dokonce 1,8 promile,“ sdělila Sochorová.

Celou záležitost nyní řeší policisté jako přestupky a případy se nadále zabývají. Vedle alkoholu došlo i na kontroly v oblasti požární ochrany. Tam hasiči objevili celkem šest přestupků. K tomu se navíc přidaly dva případy porušení zákazu kouření. „Dva přestupky také řešila Krajská hygienická stanice,“ dodala mluvčí s tím, že podobné akce se budou konat po celém kraji až do konce letošního roku.

Foto Dominik Svoboda

Štítky kontrola, alkohol, mladiství, HAD 2019, Jablonec, Krajská hygienická stanice, Liberec

Policisté kontrolovali popíjení mladistvých. Jedna dívka nadýchala skoro dvě promile  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.