Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V ulici Budovatelů by nakonec mělo vzniknout 13 parkovacích míst oproti původním 5

Město Jablonec nad Nisou v reakci na odvolání, které podali místní podnikatelé proti stavebnímu povolání na stavbu dešťové kanalizace, změnilo projekt na prodloužení tramvaje. Nově by mělo být v ulici Budovatelů 13 parkovacích míst.

Původně se počítalo jen s pěti místy. Po odvolání jabloneckých podnikatelů ale proběhla řada jednání mezi vedením města, projekční kanceláří Valbek a DMPLJ.

Odvolání proti stavebnímu povolení překazilo na poslední chvíli záměr opravit dešťovou kanalizaci. Ráno 2. září se tak již podle plánu uzavřela křižovatka ulic Budovatelů a Poštovní, o pár hodin později se ale opět zprůjezdnila. „V úterý 3. září jsem se sešel se zástupci DMPLJ a projekční kanceláře Valbek, v pátek jsem měl na stole upravený návrh,“ komentoval primátora Milan Kroupa.

Vedení radnice tak doufá, že po této změně by mohlo dojít ke stažení odvolání. „Přestože se podnikatelé odvolali proti rekonstrukci dešťové kanalizace, dlouhodobě upozorňovali, že jejich největšími obavami jsou dopady, které by na jejich podnikatelskou činnost mohlo mít prodloužení tramvaje,“ uvedla mluvčí města Adéla Říhová.

Vzhledem k tomu, že jako jedno z největších negativ považovali podnikatelé úbytek parkovacích míst, rozhodlo se vedení města právě na toto zaměřit. „Podařilo se nám vyřešit jinak tramvajové zastávky a díky tomu jsme zvýšili počet parkovacích míst,“ dodal Kroupa.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Budovatelů, Jablonec, projekt, parkování, DPMLJ, Jablonec nad Nisou, kanalizace, radnice, Valbek, Milan Kroupa

V ulici Budovatelů by nakonec mělo vzniknout 13 parkovacích míst oproti původním 5  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.