Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Česko už zná své dračí mistry – jsou z Jablonce

O uplynulém víkendu proběhlo v račické Labe aréně Mistrovství ČR dračích lodí 2019. Pátek patřil posádkám malých desítkových lodí na tratích 200 metrů a 1 kilometr, sobota a neděle potom disciplíně královské, tedy lodím dvacítkovým. Ty se utkaly na třech vzdálenostech - sprint 200 metrů, 500 metrů a 2 kilometry. Kláni přineslo nejedno drama s překvapivým výsledkem.

RK Dragons Jablonec měli své zastoupení již v pátek v posádkách juniorských, ženských, open i mix, ten se ale prezentoval pouze na vzdálenosti kilometrové, kde ukořistil ve vlnách kanálu bramborovou medaili. Junioři se svých prvních závodů ujali se ctí, odvezli si krásné šesté místo ve sprintu a bronzový kov na kilometru. Podobnou radost jako mládež měly i ženy z jablonecké přehrady, když ve sprintu konečně po 4 letech prolomily smůlu a poprvé vystoupily na nejvyšší stupínek. I na kilometru si dojely pro zlato s velkým předstihem, a tak se staly dvojnásobnými mistryněmi ČR pro rok 2019. Jejich výsledek byl navíc odměněn i nominací na MS ve Francii v příštím roce. Open se v nadité kategorii držel se ctí a skončil těsně v druhé polovině startovního pole. 

Po úspěšném pátku přinesla sobota ochlazení, ale rozhodně neochladila radost jabloneckého týmu RK Dragons. Ve sprintu si díky skvělým rozjížďkám vyjeli poprvé finále A, kde skončili sice šestí, ale pouhých 5 desetin vteřiny od medaile. O to větší radost přišla večer, když na vzdálenosti 500 m vybojoval mix RK Dragons opět finále A a v něm metu nejvyšší. Poprvé mistry ČR! Junioři RK kralovali i ve své kategorii, takže spokojenost na všech frontách.

Oslavy byly ale jen decentní, aby zbyly síly i na trať nejdelší. Posádka odstartovala na 2 000 metrů pod číslem šest a předjela výsledným časem dvě posádky před sebou a skončila tak s další pomyslnou bramborou. Mezi 18 posádkami z ČR je to i tak úspěch. RK Dragons zaťalo drápek do špičky českého dračího sportu a nezbývá než věřit, že v dalším roce v něm již bude jako doma.

Autoři | Foto Dragons Jablonec

Štítky dračí lodě, dragons jablonec, Česko, Jablonec, sprint, Labe, Francie

Česko už zná své dračí mistry – jsou z Jablonce  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.