Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: Auto vjelo do cesty rozjetým hasičům s majáky. Řidič osobáku měl obrovské štěstí

Krátce před pátou hodinou došlo v pondělí k nehodě na křižovatce ulic Palackého a U Kostela v Jablonci. Řidič octávky tam vjel z vedlejší ulice přímo do cesty rozjeté hasičské tatrovce, která jela k zásahu.

„Řidič octavie, který nehodu zavinil, měl štěstí, že srážku s takovým obrem jako je Tatra 815 ustál jen s lehčím zraněním,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.


Kromě toho, že nedal přednost vozidlu jedoucímu po hlavní silnici, podle policie navíc ignoroval skutečnost, že se jedná o vozidlo s právem přednosti jízdy, které signalizačním zařízením avizovalo jízdu ke krizové situaci. 

Hasiči totiž pospíchali k jiné nehodě, krátce před tímto karambolem totiž v Podhorské ulici v Jablonci havarovalo jiné osobní vozidlo, které po smyku nabouralo do plynové přípojky u rodinného domu, a proto na místě hrozilo nebezpečí úniku plynu.

„K úniku plynu v Jablonci nakonec nedošlo, nicméně za jiných okolností by hasiči nemuseli dojet včas do svého cíle,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Jablonec, hasiči, havárie, Škoda Octavia, Tatra 815

FOTO: Auto vjelo do cesty rozjetým hasičům s majáky. Řidič osobáku měl obrovské štěstí  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.