Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Architektonická soutěž odstartovala. Rozhodne o budoucnosti Slunečních lázní

Pro mnoho Jablonečáků jsou Sluneční lázně takřka povinnou letní zastávkou při procházce kolem přehrady. Tohle místo zná asi úplně každý od těch nejranějších let. Dlouhé roky ale celý objekt poznamenaly a „Slunka“ by si zasloužily opravu. Město nyní vyhlásilo architektonickou soutěž.

V rámci soutěže by se ale nemělo řešit jen samotný vzhled objektu ale i okolí jablonecké přehrady. Přehrada patří k nejvýznamějším dominantám města. „Mnohými Jablonečany je dokonce považována za nejcenější veřejné prostranství města,“ uvedla mluvčí města Jana Hajná.

Jenže nejen podle jablonecké radnice vzhled a stav Slunečních lázní není v současné době nijak valný. „Aktuální podoba Slunečních lází i nejbližšího okolí bohužel snižuje potenciál celého území,“ komentoval náměstek primátora Jakub Chuchlík. A právě to by měla soutěž vyřešit.

Psali jsme: Jak budou vypadat jablonecká Slunka? Rozhodne architektonická soutěž

Zájemci, kteří se chtějí do soutěže zapojit, mohou své návrhy odevzdávat do 15. listopadu do 15 hodin na podatelnu jabloneckého magistrátu. Návrhy bude posuzovat odborná porota. „Ta bude složena ze závislých i nezávislých členů i přizvaných odborníků,“ komentovala Hajná. Tři nejlepší návrhy budou oceněni a následovat budou jednání o zakázce.

Foto Město Jablonec

Štítky Sluneční lázně, Jablonec, architektonická soutěž, přehrada, soutěž

Architektonická soutěž odstartovala. Rozhodne o budoucnosti Slunečních lázní  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.