Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Severáček alias šedesátiletý pán, který v sobotu oslaví narozeniny

V libereckém Šaldově divadle se 19. května uskuteční Slavností koncert k výročí 60 let od založení dětského pěveckého sboru Severáček. Nyní ve sboru zpívá kolem 250 chlapců i děvčat od 4 do 18 let.

Úspěchy Severáčku

Úspěchem sboru jsou tři zlaté medaile z mezinárodní pěvecké soutěže v Itálii z října 2017. V roce 2005 sbor reprezentoval Českou republiku na Světové výstavě Expo v Japonsku. Severáček bývá též hostem Pražského jara – naposledy zde vystoupil se samostatným recitálem v roce 2013.

Všichni současní i odrostlí zpěváci i zpěvačky přijdou v sobotu zazpívat a zavzpomínat. A to jak na zakladatele, tak na všechny ostatní, kteří v Severáčku mnoho let působili. Jmenovitě například na Jiřinu a Milana Uherkovi či sbormistra Petra Pálku.

Jeviště bude patřit jak samostatným pěveckým výkonům, tak těm společným. Gratulace na jevišti i v zákulisí jsou také součástí programu. „Moc přeji do dalších roků Severáčku,aby byly šťastné, plné radosti ze zpívání, kamarádů a báječných zážitků, jako jsme měli v Severáčku coby děti my. Věřím, že Slavnostní koncert k šedesátinám Severáčku udělá radost nejen našim dětem, publiku, ale někde tam nahoru i jeho principálům,“ popřála sbormistryně a bývala členka Radka Fryčová.

Koncert započně v pět hodin v největším libereckém divadle. Vstupenky jsou v prodeji již od 2. května. Jsou k zakoupení jak na webovém porátlu e-vstupenka nebo přímo na pokladně Divadla F. X. Šaldy. Lístek na osobu stojí 250 korun.

Foto Karel Kašák

Štítky Liberec, Severáček, narozeniny, divadlo, koncert, Světová výstava, Pražské jaro, slavnost, Petr Pálka, Japonsko, Itálie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Severáček alias šedesátiletý pán, který v sobotu oslaví narozeniny  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.