Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žákovský běžecký závod okolo Kristýny. Fandit přijel i hejtman Martin Půta

1. ročník branného závodu okolo jezera Kristýna se konal 11. května. Byl určen pro družstva žáků druhého stupně základních škol z mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko. Program si připravilo Krajské vojenské velitelství Liberec ve spolupráci s Hrádkem.

Akci odstartoval v ranních hodinách hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který poznamenal: „Chtěli bychom závod do budoucna za Liberecký kraj více podpořit, protože se předpokládá rozšíření na celé území kraje.“ Liberecký kraj věnoval do souteže i drobné ceny pro účastníky a vítěze.

Na čtyřkilometrovém úseku soutěžilo celkem 25 tříčlenných družstev. „Akce však neměla posloužit k jakékoliv propagaci armády. Hlavním cílem bylo rozšířit myšlenku obrany České republiky,“ sdělila Lenka Klimentová, odborná zaměstnankyně vztahů k veřejnosti za Liberecký kraj.  

Během a po skončení akce měly děti možnost se odreagovat. „Při čekání na start nebo po doběhnutí do cíle se děti mohly pobavit při doprovodném programu,“ uvedl podplukovník Rostislav Bolek. Přijeli vojenští psovodi a přítomni byli hasiči z Hrádku, což mládež určitě ocenila a jistě se tak něco nového dozvěděla. 

Martin Půta věří, že díky brannému dni bude mít spoustu chlapců nebo dívek jasnější představu ohledně volby svého budoucího povolání.

Foto Liberecký kraj

Štítky Hrádek nad Nisou, branný závod, Martin Půta, Liberecký kraj, Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žákovský běžecký závod okolo Kristýny. Fandit přijel i hejtman Martin Půta  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.