Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cizinec pobýval na území ČR. Před lety byl ale z České republiky na dobu neurčitou vyhoštěn

Devětapadesátiletému cizinci byl uložen trest vyhoštění. On se na území České republiky přesto zdržoval. Trest odnětí svobody mu hrozí až v případě, že by porušil podmínku, která mu byla uložena.

Cizinci bylo příslušníky policie sděleno, že spáchal přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Toho se dopustil tím, že pobýval na území České Republiky i přesto, že mu Obvodní soud pro Prahu 1udělil trest, a to v období června 1993 na dobu neurčitou,“ sdělila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Dotyčný měl následně ČR opustit, potom co si tu odpykal trest za majetkovou trestnou činnost. Zřejmě si ale myslel, že po vstupu do schengenského prostoru se jeho trest ruší, a tak nelenil a do Čech se vydal znovu. „V polovině dubna letošního roku se vydal do naší republiky i se svou přítelkyní. Původně jeli do západních Čech za prací, ale tam nesplnili přijímací zkoušky,“ dodala mluvčí.

Na západě však oba potkali své krajany a ti jim poradili, aby jeli za prací do Liberce. Tady pak skutečně práci sehnali a ubytovali se v Albrechticích u Frýdlantu. O cizincích se ale zanedlouho dozvěděla cizinecká policie, poněvadž zaměstnanci popřípadě majitelé ubytovacích zařízení, mají povinnost hlásit všechny své ubytované osoby. Dotyčný tak skončil na policejní služebně.

„Po provedení nezbytných úkonů trestního řízení byl cizinec propuštěn na svobodu a vyhoštěn z naší země, a to opět na dobu neurčitou,“ říká Šrýtrová. Nyní je odsouzen podmíněně a v případě, že by opět mařil, skončil by už ve vězení.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Česko, Praha, Cizinecká policie, Západní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec pobýval na území ČR. Před lety byl ale z České republiky na dobu neurčitou vyhoštěn  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.