Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizinec zapíjel konec víza. Dodávku zapíchl do příkopu u Globusu

Teprve jednadvacetiletý cizinec strávil nějaký čas na Liberecku. Teď mu ale končí vízum a on to poctivě zapil. Jenže pak se rozhodl řídit a to byla osudová chyba. S dodávkou totiž havaroval, zranil se a navíc si pobyt v Liberci nejspíš neplánovaně prodlouží, hrozí mu totiž až tři roky.

Mladík se vracel z oslavy na Českodubsku, do Liberce ho přivezli kamarádi. Jenže on se pak rozhodl jet dál, a tak se vydal pro dodávku, se kterou vyrazil. Daleko ale nedojel. Nedaleko Globusu nezvládl řízení a autem zajel do příkopu.

Prakticky ve chvíli nehody kolem projížděla hlídka policistů. Čumák auta byl zarytý v hlíně, světla svítila a motor stále běžel. Navíc přední sklo bylo rozbité v místě, kde do něj narazila mladíkova hlava.

„Policisté okamžitě přispěchali k vozidlu, vyprostili zraněného muže zpoza volantu a okamžitě mu poskytli první pomoc. I přes značnou opilost mladík s hlídkou naštěstí komunikoval,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Orientační dechová zkouška posléze prozradila, že za havárií dodávky stál alkohol. „Opakované měření vykázalo hodnoty přes dvě promile alkoholu v dechu,“ dodal mluvčí.

Zranění mladíka byla jen lehká. Po ošetření byl z nemocničního zařízení propuštěn.

Policisté už mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, „Za to mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Liberec, Globus, cizinec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec zapíjel konec víza. Dodávku zapíchl do příkopu u Globusu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.