Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Medailové žně v České Lípě ukončily jarní sezónu libereckých karatistů

Více než důstojně se se školním rokem rozloučili karatisté libereckého oddílu Gryf. Na krajském přeboru v České Lípě vybojovali celkem pět zlatých, šest stříbrných a patnáct bronzových medailí.

Do České Lípy se v sobotu sjelo na 250 závodníků ze 17 oddílů České republiky, kteří zde poměřili síly jak v disciplínách kata, tak kumite. V kata dosáhl z libereckého oddílu Gryf na příčku nejvyšší Max Křeček a také kata tým starších žáků ve složení David Vedral, Filip Flajšinger, Marek Frinta. Stříbro patřilo Míše Vaškovské a bronzové medaile brali Marek Boura, Tonda Chudoba, Sofia Mazur a David Vedral.

Také v kumite o sobě dali liberečtí karatisté jaksepatří vědět. Zlato vybojovali Tonda Chudoba, Sofia Mazur a Tomáš Dittrich, stříbro Kuba Mikule, Nikola Radostová, Míša Vaškovská, David Vedral a Max Křeček, a bronzové placky si odvezli Marek Boura, Diana Fantová, Eliška Fibichová, Ondra Filip, Marek Frinta, Tonda Chudoba, Vašek Chudoba, Franta Konrád, Markéta Křečková, Jakub Thoma a Jan Thoma.

„Nějakou medaili na závodech vybojoval vlastně každý,“ chválí své svěřence trenér František Dittrich. „Zvlášť v kumite do toho dali všechno, a i když v zápase prohrávali, tak se nevzdali a makali až do konce.“

O prázdninách soustředění v Umagu a na Benecku

Závody v České Lípě ukončily jarní závodní sezónu a už nás čekají většinou jen mimokaratistické aktivity,“ shrnuje předsedkyně oddílu Tereza Reyneltová. „O víkendu se chystáme na rafty na Jizeru, v červenci mají všichni naordinované aktivní volno, tedy kromě části závodního týmu, který se na začátku prázdnin ještě zúčastní karatistického soustředění v Umagu.“ Pro své nejmenší členy pořádá oddíl v červenci také příměstský tábor. Znovu se pak všichni závodníci sejdou na začátku srpna na tradičním oddílovém soustředění na Benecku, kterým zahájí přípravu směřující na prosincové Mistrovství republiky.

Od září nábor nových členů

V září bude také oddíl opět pořádat ukázkové hodiny zdarma a pořádat nábor nových členů. „Dorazte všichni, kdo byste měli zájem posílit naše řady, či se jen podívat, jak se u nás ´maká´,“ zve Tereza Reyneltová. Veškeré informace budou k dispozici na webu www.gryfliberec.cz.

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky GRYF, Liberec, karate, Česká Lípa, krajský přebor, Česko, Umag, Benecko, Josef Thoma, František Dittrich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medailové žně v České Lípě ukončily jarní sezónu libereckých karatistů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.