Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zaměstnanec doručovací služby si nechával peníze za zásilky. Firmu připravil o 115 tisíc

Jezdit s dodávkou, doručovat zásilky a vybrané peníze odevzdávat. Taková byla pracovní náplň třicetiletého muže v jedné z doručovacích firem. Jenže to se úplně nedařilo, peníze ze zásilek si totiž nechával. Za to mu hrozí až pět let.

Muž byl u firmy v Liberci zaměstnán od poloviny října a první měsíc fungoval bez problému. Jenže už 11. listopadu přišly první problémy.

„Při rozvozu zásilek převzal částku téměř 60 tisíc korun, kterou však neodevzdal. O dva dny později pak nevložil na účet dalších téměř 50 tisíc korun,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Zaměstnavatel to ale zjistil už o pár dní později. „Mladý muž pozvaný na kobereček se nejprve vymlouval na to, že peníze nemůže najít, posléze že část financí ztratil. Zatloukáním a vymýšlením dalších příběhů však zaměstnavatele neobměkčil. Nakonec vše přiznal,“ dodal mluvčí.

Následoval vyhazov a trestní oznámení. „I přes snahu nadřízeného a předložení dohod ke splátkovému kalendáři, mladý muž z Liberecka zaplatil jen velmi malou část dlužné částky. Pak již přestal se svým bývalým zaměstnavatelem komunikovat úplně,“ řekl Robovský.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže jako obviněného ze spáchání přečinu zpronevěra, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Policie, doručovací služba, zásilky, zpronevěra, peníze, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanec doručovací služby si nechával peníze za zásilky. Firmu připravil o 115 tisíc  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.