Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zavření ulice České mládeže zatím bez větších komplikací. Zřejmě pomohly dovolené

V Liberci začala dnes rozsáhlá dopravní opatření kvůli rekonstrukci ulice České mládeže, která je hlavní přístupovou komunikací do průmyslové zóny Jih. Policie nasadila hlídky i vrtulník, větší problémy dopoledne nezaznamenala. Stejně tak se vyjádřili mluvčí firem Denso a Magna, které patří mezi největší zaměstnavatele v Liberci.

Provoz v ulici České mládeže je ode dneška jednosměrný, a to ve směru od průtahu městem do zóny. Ze zóny vede cesta ven směrem na Pilínkov a dál na silnici 35. Jednosměrná je kvůli tomu i Puškinova ulice od křižovatky Heyrovského směrem do Pilínkova až po závod Preciosy. „Kolony se tvoří, je to ale v pohybu," řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle mluvčí firmy Denso Markéty Jančáryové byl dnešní příjezd zaměstnanců do práce na ranní směnu bezproblémový. „Komplikace jsme nezaznamenali ani v ostatní časy příjezdů. Zdržení během průjezdu zúženou částí průmyslové zóny bylo oproti běžnému provozu zanedbatelné," řekla Markéta Jančáryová.

Hladkému průjezdu podle ní jistě napomohl zkrácený týden, kdy mnoho zaměstnanců právě v těchto dnech čerpá dovolenou. Myslí si to i mluvčí Magny Lucie Mazáčová. I proto je podle ní ještě brzy hodnotit, jak velké problémy omezení způsobí. „Co se týče příjezdu našich zaměstnanců do práce, z rychlého interního průzkumu mezi zaměstnanci vyplynulo, že nezaznamenali žádné výrazné omezení. Zřejmě i díky zkrácenému týdnu, kdy je mnoho lidí na dovolené, a také faktu, že byly vypnuté semafory a dopravu řídili policisté. Tím se průjezd urychloval," řekla Lucie Mazáčová.

Ulice České mládeže je hlavní a prakticky jedinou přístupovou cestou do průmyslové zóny od dálnice 35. Jde o jednu z nejvytíženějších ulic v Liberci, po níž denně projede zhruba 17 tisíc automobilů. Rekonstrukce přes kilometr dlouhé komunikace od mimoúrovňové křižovatky se silnicí 35 po okružní křižovatku s Kubelíkovou ulicí přijde na 38,5 milionu korun. Práce potrvají až do poloviny října.

Autoři | Foto

Štítky České mládeže, uzavírka, Liberec, doprava, průmyslová zóna, Denso, Pilínkov, Preciosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zavření ulice České mládeže zatím bez větších komplikací. Zřejmě pomohly dovolené  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.