Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Grabštejnu opět pomohou dobrovolníci z celého světa. Na starost dostanou zahradu kolem hradu

Letos na Grabštejn opět dorazili dobrovolníci z několika zemí světa. V rámci tradičního mezinárodního dobrovolnického projektu pomohou s údržbou okolí hradu. Setkání začíná dnes a potrvá dva týdny.

Na letošním workcampu budou mladí lidé z Čech, Francie, Mexika, Nizozemska, Ruska, Španělska a Turecka pracovat na zahradě kolem hradu.

Čekají na ně práce jako vysekání náletových dřevin a rostlin, případně úklid zahrady a jiných prostor hradu. Kromě pracovní činnosti budou mít dobrovolníci dostatek času i na vzájemné seznamování a poznávání regionu. „Pro účastníky jsme si připravili pestrý volnočasový program plný her, výletů do přírody a jiných aktivit, které přispějí ke sdílení různorodosti našich kultur,"  řekla vedoucí workcampu Tereza Lepková.

Pořádající nezisková organizace INEX-SDA se podobnými projekty zabývá už od roku 1991 a pořádá je jak v Čechách, tak v zahraničí. Do České republiky každoročně přijíždí přibližně tři sta mezinárodních dobrovolníků, kteří se věnují ekologickým projektům, pomoci místním komunitám nebo obnově kulturně-historických památek. Do zahraničí pak během sezony vyjíždí průměrně pět set českých dobrovolníků.

Grabštejnský hrad byl před lety velmi zchátralý, jeho obnova začala v roce 1988 a z větší části skončila v roce 2010. Úpravy tu ale probíhají dosud.

Autoři | Foto Hrad Grabštejn

Štítky Grabštejn, dobrovolníci, hrad, zahrada, projekt, Česko, Rusko, Turecko, Mexiko, Francie, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Grabštejnu opět pomohou dobrovolníci z celého světa. Na starost dostanou zahradu kolem hradu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.