Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město plánuje revitalizaci sídliště ve Vesci

Okolí panelových domů v ulici Jeřmanická by se mohlo radikálně proměnit. V současné době uveřejnilo vedení města na svém webu možné finální podoby a vyzývá obyvatele k vyjádření svého názoru.

Varianty jsou celkem čtyři – A, B, C1 a C2. Radami, nápady a připomínkami mohou občané přispívat na adresu revutalizacejermanicka@magistrat.liberec.cz. „Zatím je míra odezvy bohužel velmi nízká, přesto doufáme, že do konce měsíce získáme více odpovědí,“ uvedla Lucie Sládková, vedoucí odboru ekologie a veřejného prostoru.

Dle magistrátu města Liberec chybí v dané lokalitě například dětské prvky, na místě je pouze starý kolotoč a houpačka. Dle nákresů by se zde nově mohla objevit například trampolína, dětská lanovka, ale také komunitní zahrada nebo fit prvky, které mohou využívat všechny věkové kategorie.

Místní jsou ale k plánovaným změnám skeptičtí. „Obáváme se, že nám zde pouze vykácí stromy. Navíc si tu děti dostatečně vyhrají, hřiště uprostřed panelových domů je umístěné dobře, maminky na své děti ze všech stran dobře vidí. V blízkosti je navíc i další hřiště,“ sdělila Marie Hanušová. Dle jejích slov koluje mezi místními i petice proti zásahu do zdejšího okolí.

Plán revitalizace ovšem souvisí i s plánovaným rozšiřováním parkovacích míst, po kterém místní dlouhodobě volají. Ta by měla vzniknout právě ve vnitrobloku v těsné blízkosti současného hřiště. „Děti by zde byly blízce obklopeny auty. Proto bychom nejen pro ně rádi vybudovali zázemí za panelovými domy, kde je v současné době pouze pískový plácek,“ komentovala Sládková.

K revitalizaci by ovšem mělo dojít až v průběhu příštího roku. „Zatím se musí vypracovat odborná studie s ohledem právě na požadavky místních, a poté je nutné vyčlenit příslušné finance,“ dodala Sládková. Jistá je tak zatím pouze běžná úprava zeleně na podzim tohoto roku. 

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky revitalizace, obnova, Vesec, Liberec, sídliště, hřiště, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město plánuje revitalizaci sídliště ve Vesci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.