Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tygry opustil Jánošík, kádr je ale stoprocentní, tvrdí trenér Filip Pešán

Bílí Tygři se v pondělí pustili s vervou do přípravy. Pod vedením Filipa Pešána se připravují na další sezonu. Trenér a sportovní manažer, který dovedl Tygry i k prvnímu titulu extraligového mistra, vede svůj tým pevnou rukou. Aktuálně čelí jeden z nejmladších extraligových trenérů hned několika změnám ve svém týmu.

Jak probíhala aktuální letní příprava? 
Kluci měli dva týdny dovolenou, ale zpět na led jsme chtěli co nejdříve. Aktuálně nás čeká volnějších čtrnáct dní zaměřených zejména na individuální tréninky a posilování. Od srpna bude tým již kompletní a začneme naplno trénovat.

Čeká vás také řada přípravných zápasů, zmínil byste některé?
První zápasy budou probíhat v kombinované sestavě s hokejisty z Benátek nad Jizerou. Zejména poslední zápasy, mezi nimi například i Švýcarsko, by měly být co nejkvalitnější a chci, aby v té době byl tým již v plné sestavě.

V týmu došlo k několika změnám, budou ještě další?
Vzhledem k tomu, že jsem neplánovaně uvolnil hráče Adama Jánošíka do Bratislavy, není vyloučeno, že budu hledat ještě jednoho beka. Jinak by měl být tým z hlediska útočníků stoprocentní. 

Budou mít Bílí Tygři letos klidnější sezonu?
To se teprve uvidí, ale je pravda, že kvůli neúčasti v Lize mistrů bude program týmu o něco jednodušší. 

Jaká byla letošní zámořská mise v Bostonu?
Přestože jsem letos původně nezamýšlel někam odjet, jsem rád, že jsem se letního kempu Rangers zúčastnil. Přineslo mi to mnoho nových podnětů. Rozhodně to nebyl pouze výlet, získal jsem mnoho zkušeností. Inspiroval mě například trénink dovedností, se kterým jsme zde okamžitě začali.

Nemrzí vás, že jste v červnu nakonec nezískal místo kouče hokejové reprezentace?
Rozhodně nejsem zklamaný. Mám díky tomu více času na hokej jako takový, než kdybych nesl na prsou břímě národního týmu. Kolegovi Milošovi Říhovi přeji jen to nejlepší. Dokonce si myslím, že tohle rozhodnutí bylo dobré, díky tomu jsem plný sil a připravený na sezonu. 

Který z nových hráčů je podle vás největší posilou?
Nemohu říci, že by byl jeden nejvýznamnější. Káždý má svou podstatnou roli v kádru a nelze vyzdvihnout pouze jednoho.

Jaká je nejvýraznější posila, která přišla do Bílých Tygrů?
Řekl bych, že každý z těch hráčů, který nás posílil, je svým způsobem a svou rolí nejvýznamnější posilou, takže nechci nikoho vyzvedávat. Já nevybírám jména, vybírám vhodné kandidáty na role v týmu a tam nemohu mluvit o tom, která role je důležitější.

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky hokej, Filip Pešán, Bílí Tygři, sport, rozhovor, Adam Jánošík, Bílí Tygři Liberec, trenér, HC Benátky nad Jizerou, Liga mistrů UEFA, Švýcarsko, HC Slovan Bratislava, New York Rangers, Boston Bruins

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygry opustil Jánošík, kádr je ale stoprocentní, tvrdí trenér Filip Pešán  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.