Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvouletá rekonstrukce frýdlantské tělocvičny je u konce

Do tělocvičny v Bělíkově ulici bude moci nově i veřejnost, a to již od září. Od roku 2012 je tak poprvé opět plně funkční. Přestože žáci tělocvičnu už rok využívají, finální podobu získala až nyní.

Ve Frýdlantu na Liberecku skončila dvouletá rekonstrukce školní tělocvičny v Bělíkově ulici. Od loňského podzimu ji mohou využívat školáci, nyní má i nové sociální zázemí, a bude tak moci znovu sloužit i ke sportování široké veřejnosti.

Tělocvična byla pět let uzavřená kvůli havarijnímu stavu, její rekonstrukce stála město šest milionů korun. Základní škola v Bělíkově ulici byla postavena za první republiky. Tělocvična sice v 90. letech prošla částečnou rekonstrukcí, ta však nebyla provedena dobře.

Nová střecha byla příliš velkou zátěží a hrozilo zřícení stropu. Město proto tělocvičnu muselo uzavřít. Práce na zpevnění stropu a rekonstrukce střechy začaly před dvěma lety. Při opravách střechy do budovy zateklo, a tak má nyní nejen novou střechu a strop, ale i podlahy. Střechu se podařilo dokončit loni v létě tak, aby mohla od podzimu znovu sloužit školákům.

„Veřejnosti jsme ale tělocvičnu zpřístupnit nemohli, protože její zázemí bylo naprosto neodpovídající 21. století. Nevyhovovalo dnešním hygienickým požadavkům a bylo zčásti také nefunkční. Město se proto rozhodlo, že prostor šaten a sociálního zázemí opraví, a to na vlastní náklady,“ řekl starosta Dan Ramzer.

Výsledná cena projektu činí dva miliony korun. Veřejnosti by podle Ramzera měla být tělocvična zpřístupněna od začátku nového školního roku. Přesné hodiny budou zveřejněny na stránkách školy a na webových stránkách města. „Během rekonstrukce došlo na obnovu rozvodů elektroinstalace, topení, kanalizace i vody,“ popsala rozsah prací na zázemí objektu Dana Kiliánová z investičního oddělení města. Nová jsou také okna a vstupní dveře prostoru u tělocvičny.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky tělocvična, Frýdlant, oprava, sport, škola, rekonstrukce, střecha, Dan Ramzer, První republika, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvouletá rekonstrukce frýdlantské tělocvičny je u konce  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.