Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rekonstrukce ulice České mládeže v Liberci přinese další omezení

Rekonstrukce ulice České mládeže v Liberci, která je hlavní přístupovou komunikací od dálnice 35 do jižní průmyslové zóny, přinese od soboty další omezení. Kruhový objezd na křižovatce s Kubelíkovou ulicí bude částečně uzavřen, výjezd bude možný jen směrem do průmyslové zóny. Směry na Ještěd a do Kubelíkovy ulice budou až do 25. září uzavřené.

Provoz směrem do průmyslové zóny bude kvůli rekonstrukci kruhového objezdu veden po provizorní panelové komunikaci. „Objízdné trasy budou značené ulicemi Švermova, Uralská, Kubelíkova a Ještědská," řekl vedoucí Odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Omezení tím ale podle něj neskončí. O svátečním víkendu od 28. do 30. září bude ulice České mládeže kvůli pokládce vrchní asfaltové vrstvy pro dopravu zcela uzavřena od okružní křižovatky s Kubelíkovou ulicí po okružní křižovatku u areálu ČSAD Liberec.

Ulice České mládeže je jednou z nejvytíženějších ulic v Liberci, denně po ní projede zhruba 17.000 automobilů. Rekonstrukce přes kilometr dlouhé komunikace od mimoúrovňové křižovatky se silnicí 35 po okružní křižovatku s Kubelíkovou ulicí přijde na 38,5 milionu korun. Silnice nesplňovala hlukové limity, Liberecký kraj chtěl proto původně jen vyměnit povrch za tichý asfalt. Projektanti ale při přípravě přišli na to, že některé části nejsou v dobrém technickém stavu, proto byla nutná kompletní rekonstrukce.

Dodavatel dostal na rekonstrukci komunikace pouhých 105 dnů. Provoz je tam omezený od 2. července, hotovo by mělo být do poloviny října. Práce zatím jdou podle harmonogramu.

Provoz v ulici České mládeže je kvůli rekonstrukci od začátku prázdnin jednosměrný, a to ve směru od průtahu městem do zóny. Z průmyslové zóny vede cesta ven směrem na Pilínkov a dál na silnici 35. Jednosměrná je kvůli stavbě také Puškinova ulice od křižovatky Heyrovského směrem do Pilínkova až po závod Preciosy.

Autoři | Foto

Štítky České mládeže, uzavírka, Liberec, doprava, průmyslová zóna, kruhový objezd, rekonstrukce, Ještěd, Liberecký kraj, ČSAD Liberec, Švermov, Pilínkov, Preciosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce ulice České mládeže v Liberci přinese další omezení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.