Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan se představí v Příbrami. Jak zvládne duel s překvapením ligy?

V šestém kole ligové soutěže se Liberec představí na hřišti Příbrami. Slovan má zatím jen jednu výhru, a tak by rád přidal další, Příbrami se ale na začátku ligy daří, naposledy dokonce obrala o body pražskou Spartu. Zápas začíná v 17 hodin.

Slovan vyhrál jen v prvním kole, od té doby pravidelně sbírá remízy, body dělil v posledních třech kolech. Jenže pak jich moc nepřibývá, po pěti utkáních má šest bodů.

To příbramský nováček je na tom lépe. Nastřádal o dva body více, což je výborný start. Ve svém středu má navíc objev ligy Jana Matouška, který střílí góly a nahrává na ně. Pražská Slavia za něj vysázela 40 milionů korun, mladý hráč ale minimálně podzim nejspíš stráví v Příbrami.

Zápas bude pikantní pro trenéra domácích Josefa Csaplára, který Slovan vedl v první mistrovské sezóně a proti svému bývalému týmu se postaví i Miroslav Slepička.

Oba týmy se proti sobě v lize postavili osmatřicetkrát a bilance hovoří pro Liberec, který vyhrál 19 zápasů, dvanáctkrát se remizovalo a sedm utkání vyhrála Příbram. Poslední duel spolu sehrály tyto týmy v sezóně 2016/2017, a to 5. 3. 2017 v rámci 19. kola. Slovan tehdy zvítězil brankou Egona Vůcha v závěru zápasu 2:1.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Příbrami, FC Slovan Liberec, 1. FK Příbram, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Jan Matoušek, Josef Csaplár, Miroslav Slepička, Egon Vůch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se představí v Příbrami. Jak zvládne duel s překvapením ligy?  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.