Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O úklid v Liberci se postará nová koordinační skupina, ta slibuje zlepšení

Výsledkem debat a sporů o úklid města je nová koordinační skupina, která bude na čistotu ve městě dohlížet. Změní se i rozvržení úklidových prací.

Jedním z problémů, se kterými se město potýkalo, bylo rozdělení úklidu dle lokalit a ulic. To totiž vedlo k mnoha sporům, pod kterou organizaci konkrétní místa spadají a kdo je zde za čistotu prostranství zodpovědný.

„Zde město přikročilo k novému systému rozdělování úklidu mezi organizace, a to z časového hlediska,“ uvedla tisková mluvčí města Jana Kodymová. Nově se tak na čistotě v centru budou střídavě podílet všechny pověřené organizace.

Zároveň dojde již od pondělí jak k navýšení počtu pracovníků ve službě, tak i ke zvýšení průběžných kontrol. „Kontroly budou probíhat pravidelně. Komunitní práce Liberec budou kontrolovat své pracovníky třikrát denně, Technické služby města Liberec pak dvakrát za směnu,“ dodala Kodymová.

V koordinační skupině, která celý úklid ve městě řídí, budou nově nejen zástupci ze stran politiků a vedení města, ale také ředitelé Komunitních prací Liberec (KPL), Technických služeb města Liberec (TSML), FCC a Městské policie Liberec. Všechny tyto složky se nyní budou scházet každý týden, aby mohly situaci v centru Liberce aktivně řešit.

Již od pondělí tak budou KPL zajišťovat úklid centra ve všední dny průběžně od 7 do 20 hodin, dále se postarají o úklid okolí odpadkových košů. Svoz odpadu naopak obstarává FCC. Ani o víkendu nebude město bez úklidu, v těchto dnech se o odpadky postarají TSML. Městská policie se v rámci zlepšení situace zaměří více na přestupkovou činnost.

Foto Jan Král

Štítky úklid, Liberec, centrum, koordinační skupina, čistota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O úklid v Liberci se postará nová koordinační skupina, ta slibuje zlepšení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.