Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový běžecký závod Liberec Nature Run startuje za měsíc, zavede vás do krásných Jizerek

Běžecký seriál Run Czech rozšiřuje své obzory a míří do Liberce. Odsud závodníci již 7. října vyrazí v rámci závodu Liberec Nature Run objevovat krásy Jizerských hor. Poprvé tak organizátoři tohoto běhu vymění městské uličky za lesy a stezky.

Nový běžecký závod odstartuje v srdci Liberce, přímo u liberecké radnice. Historicky poprvé se navíc závod ponese v přírodním duchu. Doposud totiž měly akce pořádané organizátory z RunCzech spíše městský ráz. „Po letech přichystáme novinku, poprvé opustíme rychlý asfalt a přesuneme trať závodu do přírody,“ uvedl za organizátory Tomáš Mirovský, který nechyběl u žádného závodu RunCzech od roku 1993. Dle něj se zvyšovala poptávka po přírodnějším závodě i ze strany samotných běžců. 

Závod Liberec Nature Run je určen jak profesionálům, tak i hobby běžcům. Každý si zde přijde na své, vybírat můžete ze dvou tras a to z 12 nebo 22 kilometrové. Na start se postaví celkem 2 000 závodníků, registrace rychle ubývají, aktuálně je již pouze posledních 150 volných míst.

Hlavním mottem závodů RunCzech je věta „All runners are beautiful“, tedy „Všichni běžci jsou krásní“. S tím ale nesouhlasí hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který se také postaví na start kratší tratě. „S tím heslem rozhodně nemohu souhlasit. V cíli posledního závodu jsem tak rozhodně nevypadal. Na tento závod se ovšem moc těším a jsem rád, že místní mají možnost zaběhnout si takovou krásnou trasu, a že Liberecký kraj tento zcela nový závod podporuje“ sdělil Martin Půta.

S RunCzechem vyběhnete z Liberce až k Černé Nise

Trasa běžce zavede z centra do Lidových sadů, kolem nově zrekonstruovaného lesního koupaliště, žulového lomu a dále k Mlynářovu kříži. Zatímco kratší trať se zde pomalu otáčí a nabírá opět směr centrum, půlmaratonoví závodníci si vyběhnou až k Bedřichovské přehradě. Trasu delší trati si můžete prohlédnout u na videu  zde.

Závodu je nakloněn i primátor Liberce. „Běhání je čím dál tím více populárnější a jsem velmi rád, že RunCzech bude pořádat tento poněkud jiný závod právě u nás. Osobně se sice nezúčastním, jelikož dávám přednost kolektivním sportům, všem běžcům ale přeji na trati hodně sil,“ řekl Tibor Batthyány

První ročník tohoto závodu podporuje i elitní sportovkyně a radní Zuzana Kocumová. „Běh je nejjednodušší sport. Stačí popadnout boty a vyrazit, i proto je to podle mě takový boom. Myšlenka rozšířit RunCzechové závody i k nám se zrodila již před lety, nyní se ji podařilo zrealizovat. Trať závodu krásně spojuje město s přírodou,“ uvedla Zuzana Kocumová

Medaile a tričko na památku

Běžci, kteří svou vybranou trať úspěšně zdolají, neodejdou domů s prázdnou. Samozřejmě si ponesou nesmazatelné vzpomínky a zážitky, událost jim ale bude připomínat i medaile. „Pro tento závod připravujeme speciální účastnické medaile, které vznikají ve spolupráci s libereckou chráněnou dílnou Tulipán. Na každého závodníka, který proběhne cílem, čeká i finisherské tričko,“ komentoval Mirovský.

Bližší informace a propozice závodu naleznete na webu www.runczech.cz.

Foto RunCzech

Štítky sport, závod, běh, RunCzech, Liberec Nature Run, Jizerské hory, Liberec, Zuzana Kocumová, Martin Půta, Liberecký kraj, běžecký závod, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový běžecký závod Liberec Nature Run startuje za měsíc, zavede vás do krásných Jizerek  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.