Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V budově, kterou nikdo nechtěl, bude nový azylový dům pro ženy

Z vily ve Věkově ulici, ve které ještě před pár lety sídlila mateřská školka, bude nový azylový dům pro ženy a rodiny. Otevřen by měl být na jaře příštího roku.

Objekt byl od roku 2012 prázdný. Nyní zde nalezne zázemí služba, která je dle města potřebná. „Krajské město musí být schopné zajistit alespoň krátkodobě střechu nad hlavou osobám, které se ocitnou na ulici, nebo jim taková situace hrozí,“ uvedl náměstek primátora Ivan Langr.

Nový azylový dům provozovaný organizací Návrat nabídne deset lůžek pro ženy a další tři bytové jednotky pro rodiny s dětmi. Celková kapacita tak bude 22 lůžek. Pro muže již mnoho let takový služba existuje v podobě Azylového domu pro muže Speramus. Vila ve Věkově ulici, která je starší než sto let, bývala mateřskou školkou. Posledních šest let byla ale neobývaná a nenašel se jediný kupec, který by o ni projevil zájem.

Azylový dům tak na jedné straně pomůže ženám a rodinám v nelehké situaci a zároveň zprovozní nevyužívanou budovu. „Cílem azylového domu bude pomáhat lidem v nepříznivé životní situaci. Tato služba bude fungovat zároveň jako první stupeň prostupného bydlení,“ doplnil Langr.

Foto Město Liberec

Štítky azylový dům, Návrat, Liberec, vila, Věkova ulice, rodina, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budově, kterou nikdo nechtěl, bude nový azylový dům pro ženy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.