Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motorkář se srazil s autem, vyšetřování odhalilo pravého viníka

Zprvu jasný případ dal policistům z Frýdlantska pořádně zabrat. Na odhalení pravé příčiny vzniku dopravní nehody se podíleli i odborníci z oboru dopravy.

K nehodě došlo v křižovatce, kdy motorkář jel po hlavní komunikaci a řidič osobního automobilu na ní vjížděl z vedlejší silnice.

„Střet si vyžádal jednak zranění jednoho účastníka nehody a samozřejmě i škodu na majetku,“ uvedl tiskový mluvčí policie Vojtěch Robovský. Vypadalo to tedy, že za nehodu může řidič osobního automobilu. Policie tedy započala trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.

Teprve až delší zkoumání okolností a skutečností vyšlo najevo, že na vině byl motocyklista. Ten totiž v době nehody nejel v obci „padesátkou“, nýbrž rychlostí téměř 80 kilometrů v hodině.

„Řidič osobního automobilu tak dle zjištění nemohl nehodě zabránit, v podstatě nemohl ani postřehnout příjezd motocyklisty,“ dodal Robovský. Nyní bude tak celý případ projednáván jako podezření ze spáchání přestupku, kde na vině bude motorkář.

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, Frýdlanstko, motorkář, havárie, automobil, Frýdlantsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář se srazil s autem, vyšetřování odhalilo pravého viníka  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.