Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další výhra. Florbalisté na nájezdy udolali loňského finalistu z Vítkovic

Také třetí zápas v sezóně zvládli liberečtí florbalisté vítězně. Tentokrát se postavili finalistovi loňského ročníku z Vítkovic a po dramatickém utkání vyhráli na nájezdy 6:5. O zisku dvou bodů rozhodly dva góly, které domácí vstřelili ve třetí třetině během šesti sekund, navíc ve vlastním oslabení.

O dobrém vstupu do soutěže svědčí i fakt, že Liberec proti Vítkovicím získal body poprvé po devíti letech. A do zápasu vstoupil výborně a ve 24. minutě vedl 2:0. Pak se projevila zkušenost Vítkovic, které otočily behm dvou minut na 3:2, domácí ale ještě v závěru třetiny dokázali vyrovnat.

Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že favorit utkání zvládne, hosté odskočili na dvougólový rozdíl. Pak navíc měli pětiminutovou přesilovku, jenže v ní domácí během pěti vteřin vstřelili dva góly a dokázali vyrovnat.

Prodloužení vítěze nepřineslo, a tak se šlo do nájezdů. V nich byli šťastnější Liberečtí, rozhodující nájezd proměnil Petr Salát.

Liberečtí se tak díky další výhře posunuli na třetí místo tabulky. V pátém kole se představí na palubovce pražské Sparty, která má po třech utkáních jen o bod méně.

Filip Hanžl (Liberec) „Bojovný výkon od první minuty nám přinesl další body pod Ještěd. Proti Vítkovicím se neboduje každý den, hráčům velmi děkuji, předvedli neskutečný morál a víru.“

Pavel Brus (Vítkovice) „Tohle byla z naší strany velká ostuda. Asi jsme si mysleli, že si Liberec dá pár vlastňáků a my si na konci zápasu plácneme. Teď proto už musíme přepnout.“

FBC Liberec – Tempish Vítkovice 6:5 sn (1:0, 2:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. Kopecký (Salát), 24. Valeš (Veselý), 38. Strobach, 56. Veselý (Kološ), 56. Klucho (Salát), rozhodující nájezd Salát – 29. Gattnar (Sladký), 30. Hájek (Jastřembský), 31. Hájek (Jastřembský), 42. Řezanina (Jastřembský), 52. Hájek (Hubálek). Samostatné nájezdy proměnili: Salát, Kološ. Neproměnili: Kopecký – Rýpar, Jastřembský. Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 0:1, navíc Valeš (Liberec) na 5 minut. V oslabení: 2:0. Diváci: 192. Vývoj skóre: 2:0, 2:3, 3:3, 3:5, 6:5. Střely na branku: 29:24.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, Vítkovice, HC Vítkovice Ridera, Bílí Tygři Liberec, florbalista, HC Sparta Praha, Pavel Brus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další výhra. Florbalisté na nájezdy udolali loňského finalistu z Vítkovic  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.