Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Libercem na kole. Městem opět projedou cyklisté

Jak podpořit cyklodopravu v Liberci? Co takhle společnou cyklojízdou. Ta se koná tradičně v rámci v rámci zářijových týdnů mobility. Tentokrát proběhne tento čtvrtek od 17.05. Start i cíl je na radnici a cyklisté projedou ta nejdůležitější místa ve městě.

„Cyklojízda není závodem, ale společenskou událostí, propagující kolo, jako jeden z dopravních prostředků. Je určena všem lidem, kteří občas sednou na kolo a zvládnou volným tempem ujet 8 kilometrů. Účastníci se nemusí nikde registrovat, nemusí absolvovat trasu celou. Záleží na každém, kde se přidá či odpojí,“ řekl Pavel Matějka z Cyklistů Liberecka.

Začíná se na náměstí před radnicí a pak se projede libereckými ulicemi zpět k radnici. Akcí chtějí organizátoři upozornit samosprávu města a kraje na to, že stávající podmínky pro jízdu na kole v Liberci a okolí jsou stále nevyhovující. Poukazují hlavně na potřebu vytvořit ve městě síť cyklotras spojujících centrum města s jednotlivými městskými částmi. Město má sice od roku 2005 generel cyklistické dopravy a však realizace bezpečných řešení pro cyklisty vázne.

„Velmi by pomohlo například vyřešení průjezdu od konce cyklostezky podél Nisy v Barvířské ulici směrem přes centrum a terminál Fügnerova. Dále cyklistům v Liberci stále chybí obstojná objízdná trasa úseku podél stadiónu, který se při každém fotbalovém zápasu na stadionu FC Slovan v Liberci uzavírá. Vhodné by také bylo umožnit cyklistům průjezd některých málo frekventovaných jednosměrných ulic obousměrně,“ vyjmenoval Matějka.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky cyklojízda, Liberec, kolo, cyklisté, jízda, radnice, cyklista, Pavel Matějka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libercem na kole. Městem opět projedou cyklisté  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.