Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecký kraj chce dále zajišťovat večerní zubní pohotovost

Liberecký kraj chce zajišťovat večerní zubní pohotovost o víkendech a státních svátcích i v dalších dvou letech. Vypsal na to soutěž, zájemci mají na přihlášení tři týdny. Kraj za tuto službu zaplatí přes 2,2 milionu korun.

„Když vezmeme hodinové platby, částka se blíží k 2000 korun bez DPH, takže věříme, že to bude pro některé zubaře zajímavé," uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Kraj zubaře se střídavými úspěchy shání pro večerní zubní pohotovost od roku 2015. „Zajištění personálního obsazení večerních pohotovostních služeb v kraji je dlouhodobě obtížné. V minulosti se odbor zdravotnictví krajského úřadu snažil formou veřejné zakázky oslovit zubní lékaře na Českolipsku a Semilsku, bohužel bez výsledku," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka (ODS).

Aktuálně zubní pohotovostní službu poskytují o víkendech a svátcích dva subjekty v Liberci. V krajské nemocnici pacienty při náhlé bolesti zubů přijímají o víkendech a státních svátcích mezi 08:00 a 13:00. Večerní zubní pohotovost v těchto dnech od 18:00 do 22:00 zajišťuje Liberecká dentální, smlouva s ní ale vyprší na konci letošního roku.

Kraj chce, aby večerní pohotovost pokračovala ve stejných časech minimálně do konce roku 2020. „Znáte názor stomatologické komory, že zubní pohotovost se nemusí sloužit, že ono to do rána vydrží," uvedl Sobotka. Názor kraje je podle něj v tomto směru odlišný. „Věřím, že se nějací zubaři přihlásí," dodal.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pohotovost, zubař, Liberecký kraj, zubní lékař, Přemysl Sobotka, Martin Půta, Starostové pro Liberecký kraj, ODS, okres Česká Lípa, okres Semily, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj chce dále zajišťovat večerní zubní pohotovost  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.