Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Málo parkovacích míst a úbytek klientů, stěžují si obchodníci kvůli natáčení

Před libereckou radnicí probíhá natáčení filmu o Spidermanovi. Přestože originální kulisy jsou lákadlem pro mnoho místních, kteří zejména večer přichází obdivovat nasvícenou scénou, někteří obchodníci si stěžují.

Jedná se o majitele obchodů, kteří nesídlí přímo na náměstí. Ti jsou totiž s produkcí spolupracují. „Obchodníci, kteří se nachází na náměstí, jsou v kontaktu s filmaři,“ uvádí mluvčí města Jana Kodymová.

Auta filmového štábu se ovšem nacházejí i v dalších blízkých ulicích a na Sokolském náměstí. Zdejší obchodníci ale žádnou domluvu s producenty nemají. „Natáčení filmu se nás opravdu dotklo. Zákazníci se stěžují, že nemají žádné místo, kde by zaparkovali. Evidujeme i pokles tržeb,“ konstatuje Jaromír Horčička, jednatel firmy JADI, která sídlí v Železné ulici.

To potvrzuje i majitel blízké prodejny zdravé výživy Daniel Vodička. „Vnímáme, že zákazníci jsou s nemožností zaparkování nespokojeni. Cítíme to i na tržbách,“ říká Vodička.

Dle tiskové mluvčí mají zákazníci možnost zaparkovat jinde. „Lidé, kteří nezaparkují na Sokolovském náměstí, mohou využít parkování ve spodní části města nebo v Plaze,“ argumentuje Kodymová. Oficiální stížnost na magistrát zatím nikdo nepodal. Případné ušlé tržby ovšem mohou řešit pouze s produkcí. 

Se specifickým problémem se pak potýkala provozovatelka výtvarných potřeb Andrea Anna Ježková. „Máme na domě zcela novou fasádu a lidé, najatí k filmu jako ochranka si o ní například típali nedopalky. Naštěstí po upozornění se to již neopakovalo,“ sděluje Ježková.

Mluvčí města navíc upozorňuje na to, že natáčení lidi do centra naopak láká. „Natáčení je veřejností vnímáno velice kladně. Díky této události se rozhodně z centra města koncentrace lidí nevytrácí. Naopak sem mnoho lidí láká.“

V pondělí město řešilo i okolí památníku na liberecké radnici, kde podle některých docházelo k zneuctění místa, když k blízkosti památníku odkládala produkce filmové vybavení. „Tuto záležitost jsme ihned vyřešili, filmaři se omluvili a během dne kabely z památníku sundali,“ zakončuje mluvčí.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky natáčení, Bosco, spiderman, Liberec, parkování, film, památník, Spider-Man

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Málo parkovacích míst a úbytek klientů, stěžují si obchodníci kvůli natáčení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.