Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan čeká Sparta. Domácí jsou jednoznačný favorit, říká trenér Holeňák

Po prohře na Dukle hraje Slovan opět v Praze, tentokrát zajíždí na Letnou, kde se představí Spartě. Domácí jsou favoritem, v probíhající soutěži zatím ztratili body jen za dvě remízy. Slovan nehraje špatný fotbal, chybí mu ale body.

Sparta má zatím šest výher a dvě remízy a i v nich měla na výhru, kterou ztratila vždy v samém závěru. Přesto se pražský klub po špatném období opět vrací na pozice, kde jsme ho celá léta vídali.

Proti Slovanu se mohou postavit i jeho bývalí hráči. Josef Šural má základní sestavu prakticky jistou, z marodky už se vrátil i Matěj Pulkrab. Na lavičce na svou šanci čeká také Lukáš Vácha.

Slovanu se vítězit nedaří. I když po prakticky každém zápase hráči hodnotí tak, že měli mít body, body nejsou. Naposledy na Dukle v prvním poločase nevyužili několik tutovek a v druhé půli sami inkasovali.

Na Letné se navíc Liberci moc nedaří. Z pětadvaceti duelů bodovali jen šestkrát.

Zdeněk Ščasný (Sparta) „Liberec bude hrát diametrálně odlišně oproti Baníku. Ostrava hraje jednoduchý fotbal, nechci říct bez mezihry, ale je hodně agresivní a hraje dlouhé míče, zatímco Liberec se snaží hrát od založení útoku fotbal a je hodně nebezpečný. Proti Ostravě jsme hráli týmově, zodpovědně, s velkým nasazením a očekával bych, že tohle zůstane, ale že k tomu přidáme podstatně víc fotbalovosti a kombinace."

Miroslav Holeňák (Liberec) „Jednoznačným favoritem zápasu je Sparta. To nám může paradoxně trochu vyhovovat, protože jsme v posledních dnech měli problém s hrou do plných. Budeme se snažit uspět a věřím, že zvolíme takovou taktiku, která nás k tomu dovede.“

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Sparta, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Miroslav Holeňák, fotbal, FK Dukla Praha, Letná, FC Baník Ostrava, Josef Šural, Matěj Pulkrab, Lukáš Vácha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan čeká Sparta. Domácí jsou jednoznačný favorit, říká trenér Holeňák  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.