Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Je to pro nás těžší období, musíme se semknout, říká Milan Kerbr

Nastoupil nezvykle ve středu obrany. Milan Kerbr po prohře na Spartě nehledal výmluvy, i když jeho tým inkasoval čtyřikrát. Slovan má před sebou v týdnu dva těžké zápasy a na ty se podle levonohého hráče teď musí klub soustředit.

O červené kartě pro Vukliševiče

Sparta měla velkou kvalitu, takže po červené kartě si míč už pouze posouvali a v klidu dohrávali. Pro nás to bylo fyzicky hodně těžké. I když jsme dali gól a dostali se trochu do zápasu, tak vzápětí jsme zase inkasovali.

Pohled trenéra Hornyáka

„Ondřej Karafiát byl celý týden nemocný. Milan Kerbr ho celkem slušně zastoupil. Stoperská dvojice byla Vukliševič s KAčarabou, Milan Kerbr je měl doplňovat jako zkušený hráč, i kvůli rozehrávce, kterou má na podobné úrovni, jako Ondra Karafiát. Bohužel jsme udělali jednoduché taktické chyby, z kterých jsme inkasovali."

O nezvyklé pozici stopera

V životě jsem to nehrál, takže novinka to byla. Ale v tréninku jsme se na to připravovali, trenér chtěl, abych hrál mezi stopery, odskakoval do volných prostorů a sbíral odražené balóny. Sparta měla takovou kvalitu, že nás přehrála ve středu a poté se to na nás valilo. Měli jsme problém se přesouvat, Sparta to řešila výborně a byli produktivní.

O Stanciovi, který dva góly dal a na dva přihrál

Společně s Frýdkem i Kangou si tam dobře odskakovali, dokázali se dostat do ofenzivních prostorů a prostrkávat na útočníky. Pro nás to bylo strašně těžké a prostě jsme to nezachytávali. Musíme si to vyhodnotit a jedeme dál, ve středu nás čeká zápas v Brně, o víkendu máme Sigmu... Musíme se semknout, hrát jako tým. Je to pro nás těžší období, musíme začít dávat góly a snad se co nejdříve chytneme a potáhneme za jeden provaz.

O malé produktivitě

Možná ve všech zápasech jsme hráli lépe, až na Bohemku v prvním poločase a druhou půli proti Dukle. Troufám si říct, že jsme soupeře přehrávali kombinačně, ale hráli jsme pouze po šestnáctku. I když jsme měli vyložené šance, tak jsme je neproměňovali, viz třeba já na Dukle. Z metru jsem trefil gólmana, stačilo to dát pod břevno, to samé tam měl Honza Pázler. To jsou momenty, které rozhodují zápasy a my je momentálně nedáváme.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Milan Kerbr, Slovan Liberec, Sparta, AC Sparta Praha, FK Dukla Praha, Ondřej Karafiát, SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to pro nás těžší období, musíme se semknout, říká Milan Kerbr  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.