Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další výhra. Tygři přetlačili Třinec a stoupají tabulkou

Pod Ještěd ve čtvrtém kole extraligy zamířil Třinec. A i když se mu tolik nedaří, ambice má velké, a tak se čekal vyrovnaný zápas. Tygři ho ale dokázali překlopit na svou stranu a zaslouženě zvítězili 4:1.

Tygři začali zápas aktivněji a ve třinácté minutě šli zaslouženě do vedení. Krenželok prostrčil puk mezi obránci na Bulíře a ten skóroval. Jenže Třinec hrál v závěru třetiny přesilovku, kterou využil Adamský.

Ve druhé třetině se hrál vyrovnaný hokej, vše ale změnil Kvapilův gól ve 34. minutě. Od té doby byli Tygři lepší a měli i další možnosti.

Rozhodnutí ale přišlo až ve třetí třetině, nejprve se ve 45. minutě trefil obránce Ševc a vítězství potvrdil o pět minut později Redenbach.

Tygrům se opět dařilo v přesilovkách, po třech v Chomutově tentokrát proměnili dvě. V neúplné tabulce jsou na osmém místě.

Filip Pešán (Liberec) „Vstoupili jsme do utkání relativně slušně. První třetina byla naprosto vyrovnaná. Na začátku druhé třetiny začínal Třinec tahat za delší konec a podržel nás vynikající Roman Will. Od půlky druhé třetiny jsme začali hru otáčet a náš výkon se potom stabilizoval. Přidali jsme branky a zaslouženě jsme vyhráli."

Marek Zadina (Třinec) „Přijeli jsme uhrát co nejlepší výsledek a nějaké body, ale bylo to těžké, protože Liberec se pomalu zvedá. První třetinu jsme neodehráli špatně. Byla vyrovnaná. Dostali jsme gól, když jsme propadli na naší modré čáře. Pak jsme v přesilovce vyrovnali. Do druhé třetiny jsme měli velmi dobrý vstup, udrželi jsme se v útočném pásmu, ale neproměnili jsme žádnou ze střel. Dostali jsme gól na 1:2, ve třetí třetině jsme dostali po naší chybě na 1:3 a naše hra se sesypala. Soupeř se dostal na koně, začal líp bruslit a měl více ze hry. Chtěl bych vyzdvihnout našeho gólmana (Hrubce), který nás v těžkých chvílích podržel. Vstup do sezony jsme si představovali samozřejmě jinak, ale musíme se poučit z chyb a jít dál."

Bílí Tygři – Oceláři Třinec 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Bulíř (L. Krenželok, Stříteský), 34. M. Kvapil (Derner, Lenc), 45. Ševc (M. Kvapil), 50. Redenbach (Valský, Ševc) – 19. Adamský (Bukarts, Krajíček). Rozhodčí: Hribik, Horák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Střely na branku: 29:21. Diváci: 5629.

Bílí Tygři Liberec: Will – Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc – L. Hudáček, P. Jelínek, L. Krenželok – Lenc, Bulíř, M. Kvapil – Valský, Redenbach, Ordoš – Teplý, Lakatoš, J. Vlach – M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Adámek, D. Musil, Haman, Gernát – Chmielewski, Marcinko, Roberts Bukarts – Svačina, Cienciala, Adamský – Hrňa, Viedenský, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hladonik – R. Vlach. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, extraliga, Třinec, HC Oceláři Třinec, Ještěd, FC Slovan Liberec, Filip Pešán, Bílí Tygři Liberec, Roberts Bukarts, Roman Will, Marek Zadina, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další výhra. Tygři přetlačili Třinec a stoupají tabulkou  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.